[seo-breadcrumbs]


Semola Re-Măcinată de la Castelana™ este alegerea profesioniștilorȘAPTE SPICE, liderul local în făinuri profesionale pentru pizza, lansează ultima noutate în domeniu: Semola Re-Măcinată din grâu dur Castelana™.
Adăugarea acestui produs este deosebită pentru că este o făină special concepută pentru a satisface nevoile exigente ale celor mai pretențioși bucătari profesioniști.
Semola Re-Măcinată din grâu dur Castelana™ este produsă din grâu dur ales, dublu măcinat, constituind o resursă esențială în crearea și modelarea aluatului pentru pizza, focaccia, pâine și paste de casă.


Semola Re-Măcinată se evidențiază prin multiple beneficii:

• Întindere și modelare perfectă prin îndepărtarea excesului de umiditate din aluat și reducerea frecării, împiedicând lipirea acestuia de suprafața de lucru și facilitând procesul de modelare;
• Protecție termică: Aluatul este protejat de contactul direct cu vatra încinsă, asigurând o crustă crocantă și aromată, fără riscul de ardere;
• Extensibilitate și hidratare: Ca ingredient principal al aluatului, semola conferă acestuia extensibilitate și capacitate mare de hidratare, esențiale pentru obținerea unei texturi perfecte;
• Rezultate excelente la temperatură controlată: Recomandată pentru aluaturile maturate la temperatură controlată, semola garantează rezultate constante și de calitate superioară;
• Perfectă si pentru produsele de panificație: Semola Re-Măcinată asigură acestora un volum optim, o coajă groasă și crocantă, precum și o nuanță aurie specifică făinurilor din grâu dur.


Semola Re-Măcinată din grâu dur Castelana™ este disponibilă în ambalaje de 5 kilograme și poate fi achiziționată momentan de la distribuitorii autorizați ȘAPTE SPICE, in curand fiind disponibila si in lanturile Metro si Selgros.

Pentru mai multe informații privind gama de produse, puteți consulta pagina noastra oficială.


Castelana™ de la ȘAPTE SPICE este prima gamă românească de făinuri profesionale pentru pizza și acoperă toate tipurile de tehnologii, timpi de dospire și niveluri de hidratare. Inspirația, atât pentru produs cât și pentru design, vine din Italia, unde fiecare culoare exprimă o anumită putere a făinurilor și un anumit timp de maturare. Astfel, există Castelana Rossa™, o făină puternică pentru maturare lungă, Castelana Blu™, făină pentru timpi medii de maturare, Castelana Verde™, făină pentru procese tehnologice cu timpi scurți de maturare și de acum, Semola Re-măcinată din grâu dur, un produs care vine să completeze gama, fiind potrivita pentru crearea și modelarea aluatului pentru pizza, focaccia, pâine și paste de casă.
De la lansarea in 2021 a sortimentului Castelana™ si până în prezent, brandul a reușit să obțină peste 25% cota de piață, fiind un produs rapid adoptat datorită nivelului calitativ constant și gamei complete de opțiuni pe care le oferă. Dintre produsele deja disponibile, făina 650 continuă să fie cea mai populară, dar Castelana™ vine însă în completarea portofoliului de făinuri speciale prin care ȘAPTE SPICE s-a remarcat. Totodată, oferta companiei cuprinde și gama de făinuri negre, integrale și graham-uri, dintre care cea mai cunoscută este făina Grâu Întreg™, făina cu adevărat integrală.

ȘAPTE SPICE a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 312 milioane de lei, iar pentru 2024 estimează o creștere până la 330 milioane lei. Piața dedicată făinurilor de pizza este estimată la peste 60 milioane lei anual. Totodată, producătorii din domeniu au devenit mai sofisticați și a crescut cererea de făinuri speciale, dedicate. Mai mult, interesul pentru o nutriție sănătoasă este în creștere, ceea ce determină sporirea gradului de folosire a făinurilor negre, integrale, cu conținut redus de gluten sau fără amelioratori.