[seo-breadcrumbs]

Despre noi

Înființată în anul 2007, compania ȘAPTE SPICE este unul dintre cei mai mari jucători în industria de morărit din România. În ultimii ani, compania a cunoscut o evoluție impresionantă, ajungând în 2016 la o cotă de piață de 15%.

Istoric

 • 2021 – Lansarea CASTELANA: prima gamă locala de faină profesională pentru pizza

  CASTELANA: prima gamă locala de faină profesională pentru pizza

  V

   

  Pentru că blatul face pizza, noi, cei de la 7Spice, am creat CASTELANA – prima gamă locala de faină profesională pentru pizza.

  Am folosit toată experiența pe care o avem ca lider pe piata moraritului din România și priceperea experților noștri în măciniș și am colaborat cu maestrul pizzar Cătalin Secuian, fondatorul Pizzafest European Championship, pentru a crea o făină la nivelul calitativ al făinurilor italienești, dar la un preț accesibil.

  Pentru CASTELANA, am folosit grâu românesc atent selecționat, pentru a asigura continuitatea aprovizionării. Calitatea glutenului se păstrează astfel pe toata durata procesului tehnologic.

  CASTELANA este o gamă completă, pentru toate tipurile de aluat de pizza. Am cercetat, inovat și testat și am creat 3 sortimente, care acoperă toată plaja de pizza, toate tipurile de blaturi și procese tehnologice: Castelana Rossa, Castelana Blu și Castelana Verde.

  Făină românească, de calitate italienească, afacerea să-ți crească!

 • 2020 – Extindere moara Valcea

  Crestere capacitate de productie si upgrade tehnologic moara Valcea

  V

  Urmare a unei investiţii de 20 de milioane de lei,  in 2020 s-a finalizat extinderea cu o nouă moară, cu tehnologie de ultimă oră, în Râmnicu Vâcea, crescând capacitatea de măciniş cu 40%, de la 250 tone/zi la350 tone/zi.
  De asemenea, partea de ambalare s-a extins cu o nouă linie destinată făinurilor la sac, de precizie şi productivitate sporite. Astfel, am introdus un utilaj ultraperformant Sortex, ce sortează optic şi elimină corpurile străine din grâu înainte de măciniş, permi­ţând astfel obţinerea unor făinuri la standarde ridicate.
  Noua moară va fi axată pe producţia făinurilor speciale destinate clienţilor corporate, cu specificaţii extrem de precise şi, de asemenea, va macina de acum şi secară, această cereală necesitând o tehnologie diferită de măcinare pentru a putea obţine o gamă complexă de făinuri, atât pentru industria de panificaţie, cât şi pentru cea de patiserie. Începând cu 2020, grupul nostru are două locaţii în care se poate obţine o gamă completă de făinuri de secară: la Târgu-Jiu şi Râmnicu Vâlcea
 • 2017 – Lansarea gamei de fainuri premium Coroana

  Lansarea gamei de făinuri premium COROANA™

  V

  ȘAPTE SPICE reunește cele mai fine făinuri nobile ale sale sub numele COROANA, un brand care deja face istorie. Din această familie fac parte atât făinuri deja cunoscute, cât și unele făinuri ce abia așteaptă să cunoască faima: DUCESA (făină unică tip 550, pentru produse nobile de patiserie), PRINCIPESA (făină nobilă, rafinată și iscusită, tip 550, pentru pâini foarte albe, fine și crescute), DOMNIȚA (făină tip 550 expertă în merdenele, plăcinte dobrogene și alte foietaje tradiţionale), NOBILA (cea mai fină și rafinată făină tip 480, pentru specialităţi de cofetărie și patiserie), REGINA (făina perfectă pentru cozonaci aurii şi crescuţi ca-n poveste) si CONTESA (faina din grau superior, destinata realizarii foietajelor fragede, fine, cu structura inalta)
 • 2016 – Finalizarea retehnologizarii morii Brasov

  Finalizarea retehnologizării morii Brașov

  V

  După un program complex, început în 2013, moara Brașov este repusă în funcțiune. Capabilitățile superioare de condiționare a materiei prime, măciniș și depozitarea făinii se traduc printr-un raport mai bun calitate-preț, livrări mai rapide către clienții noștri și o mai strictă securitate alimentară.
 • 2015 – Lansarea primei game complete de fainuri de secara din Romania

  Lansarea primei game complete de făinuri de secară din România

  V

  Urmărind tendința pieței către produse mai sănătoase, ȘAPTE SPICE lansează patru tipuri de făină de secară, care se adaugă sortimentelor de mixuri complete pe bază de maia de secară, pentru ca clienții noștri profesionali să poată satisface pe deplin dorințele celor mai sofisticați consumatori români.
  Datorită tehnologiei de care dispunem, putem obține inclusiv făinuri de secară personalizate, cu un nivel de minerale scăzut, pentru obţinerea produselor speciale de patiserie.
 • 2014 – Lansarea francizei Grau Intreg

  Lansarea francizei GRÂU ÎNTREG™

  V

  În 2014, ȘAPTE SPICE inovează din nou – de data aceasta prin marketing – prin lansarea francizei pentru pâine. Produsul francizat este pâinea GRÂU ÎNTREG™, extrem de cunoscută pe piața din România, o pâine cu adevărat integrală.
 • 2013 – Modernizarea morii de la Targu-Jiu

  Modernizarea morii de la Târgu-Jiu

  V

  Anul 2013 a fost dedicat morii Târgu Jiu, unde s-au realizat investiții în echipamente noi, ce au permis atât obținerea unor făinuri de calitate mai bună, cât și creșterea capacității de producție, pentru a răspunde mai bine cererii în creștere pentru făinuri ȘAPTE SPICE.
 • 2010 – Lansarea Centrului de Instruire SAPTE SPICE si a gamei de produse din faina pentru uz casnic

  Lansarea Centrului de Instruire ȘAPTE SPICE și a gamei de produse din făină pentru uz casnic

  V

  În 2010 a fost lansat Centrul de Instruire ȘAPTE SPICE – pentru training tehnic, teoretic și practic în metodele de preparare ale făinii, cu scopul de a obține rezultate optime.
  După jumătatea anului 2010, Yammix a fost lansat în piață – o gamă de mixuri pentru pâine, ambalate în pungi de hârtie de 500g. La sfârșitul aceluiași an s-a lansat și o gamă de făinuri sub marca ȘAPTE SPICE, ambalate în pungi de hârtie de 1kg (făina 000 pentru prăjituri, faina 000 pentru cozonac, făina integrală), numele companiei devenind astăzi cunoscut printre consumatorii finali.
 • 2009 – Retehnologizarea morii Iasi si lansarea gamei de mixuri complete pentru uz profesional

  Retehnologizarea morii Iași și lansarea gamei de mixuri complete pentru uz profesional

  V

  Compania a continuat seria investițiilor cu moara din Iași care a pornit în formă maximă în anul 2009.
  La jumătatea anului 2009, ȘAPTE SPICE a lansat o gamă de mixuri complete pentru clienții industriali, etapă care a confirmat poziționarea companiei ca inovator în industria de morărit.
 • 2007 – Lansarea fainii Grau Intreg™, prima faina cu adevarat integrala din Romania

  Lansarea făinii GRÂU ÎNTREG™, prima făină cu adevărat integrală din România

  V

  Anul 2007 a marcat desprinderea de grupul Vel Pitar și primul pas în introducerea tehnologiei Buhler în morile ȘAPTE SPICE – s-a finalizat modernizarea morii din Râmnicu Vâlcea, unde a fost introdusă singura tehnologie de măcinat din România ce permite obținerea făinii cu adevărat integrale – fâina GRÂU ÎNTREG™.
 • 2006 – Introducerea in Romania a corectiei enzimatice a fainurilor

  Introducerea în România a corecției enzimatice a făinurilor

  V

  Pornind de la solicitările clienților pentru o făină de calitate ridicată și mai ales constantă, ȘAPTE SPICE a introdus corecția enzimatică în România eliminând astfel aditivii chimici din componența făinurilor.
 •    
 •      
 •      
 •      

Locații

Moara

ȘAPTE SPICE Vâlcea

Moara Vâlcea, vârful de lance nu doar al ȘAPTE SPICE, ci al întregii industrii de morărit din România, s-a construit în perioada 1981-1982 și a fost prima moară cu utilaje 100% românești, de la Topleț. Moara a fost construită ca moară experimentală și, ulterior, omologată în 1983.

În prezent moara ȘAPTE SPICE Vâlcea înglobează un nivel de expertiză comparabil cu cel al marilor companii de morărit internaționale. Utilată cu tehnologie Buhler, leader mondial, moara dispune de un laborator de cercetare-dezvoltare care creează, în fiecare zi, produse dintre cele mai performante, așa cum sunt mixurile de panificație sau patiserie sau făină 100% integrală Grâu Întreg™.

Contact

Locații

Moara

ȘAPTE SPICE Iași

Moara ȘAPTE SPICE Iași este una dintre cele mai mari din zona Moldovei, având un portofoliu diversificat de făinuri standard, acordând o grijă deosebită calității acestora.

Complexul Industrial de Morărit și Panificație Iași a luat ființă în anul 1967, având o capacitate de morărit de 220 tone/24h. Totodată în cadrul complexului intră în exploatare în anul 1986 fabrica de pâine, biscuiți și paste făinoase. În perioada 1964 și 1990 acesta a cunoscut o serie de modificări benefice, în principal mărirea capacității de fabricație a pâinii la 42 tone/24h și transformarea în societate comercială privată sub denumirea de S.C "PANGRAN" S.A.

Începând cu anul 2007, ȘAPTE SPICE a investit în moara din Iași atât în infrastructura construcțiilor cât și prin achiziția de utilaje noi dintre cele mai performante, marca Buhler, pentru o capacitate de peste 230 tone grâu măcinat/24 ore. Prin retehnologizare și inovație moara Iași a înregistrat și continuă să înregistreze creșteri semnificative ale activității.

Contact

Locații

Moara

ȘAPTE SPICE Brașov

Moara Brașov a fost supusă de-a lungul dezvoltării sale unei continue perfecționări tehnologice, pentru a putea veni în întâmpinarea cerințelor clienților, oferindu-le produse noi, de calitate. Aceasta produce o gamă diversificată de făinuri standard ȘAPTE SPICE, recunoscute pentru calitatea lor. Ca și produs specific - aici se fabrică o făină grifică ideală pentru obținerea pastelor făinoase.

Cu denumirea veche de "Postăvarul Brașov", moara Brașov a fost înființată în 23 noiembrie 1984, funcționând în totalitate cu utilaje românești, având o capacitate de 60-70 de tone pe zi. În timp, evoluția morii privind producția a continuat cu rezultate de succes, ajungând în anul 1990 în urma modernizării la o capacitate de 120 tone/24h.

În anul 1997, un articol publicat în "Revista Morarilor" vorbește despre modernizarea / retehnologizarea secției de curățătorie și a laboratorului din moara Brașov, ceea ce a dus la creșterea randamentului de pregătire a grâului, scăderea procentului de cenușă (minerale) din făină și trecerea la extracția directă.

Anul 2012 a fost un an benefic pentru moara Brașov, deoarece achiziția de noi utilaje a dus la o capacitate de măciniș de peste 180 tone/24h, iar menținerea calității făinii constante se realizează prin utilizarea unui sistem care afișează parametrii grâului în timp real.

Contact

Locații

Moara

ȘAPTE SPICE Târgu Jiu

Moara Târgu Jiu se deosebește de celelalte mori prin produsele specifice, fâina graham și integrală, ideale pentru fabricarea unei pâini pline de vitamine și fibre. Până în 1983 sectorul de morărit în Gorj era reprezentat de morile prestatoare de grâu de mică capacitate. Acest lucru a determinat ca, Întreprinderea de Morărit și Panificație Gorj să achiziționeze întreaga cantitate de făină de la morile mari de grâu din Teleorman, Dolj, Olt, Timiș.

Datorită cererii de făină tot mai mare pentru produsele de panificație care au ajuns la 250 tone/24h și a costurilor mari de transport, în 1984 se înființează IMP Gorj cu o capacitate de 120 tone/24h. În prima etapă de funcțiune principalul obiectiv al morii era obținerea unui procent mare de făină neagră deoarece pâinea neagră asigură hrana minerilor din zona în plină exploatare. Cu toate acestea în perioada 1984-1989 moara încă mai achiziționa 40% din făina destinată consumului.

După anul 1990 IMP Gorj devine Gorjpan. În această perioadă consumul de pâine neagră a scăzut și au crescut solicitările pentru făina albă cu o calitate scăzută și prețuri mici. Creșterea cererii de făină albă a adus cu ea și dotarea morii cu tehnologie marca Buhler și Islaz Alexandria tocmai pentru a mări extracția de făină albă.

În anul 2010 moara Târgu Jiu intră în patrimoniul ȘAPTE SPICE. Marile modificări tehnologice în diagrama morii au fost realizate în anul 2013 respectiv 2014, ceea ce a dus la creșterea capacității de măciniș la peste 170 tone/24h și realizarea unor cantități de făină de minim 130 tone/24h.

Creșterea cererii de făină albă a adus cu ea și dotarea morii cu tehnologie marca Buhler și Islaz Alexandria tocmai pentru a mări extracția de făină albă. În anul 2010 moara Târgu Jiu intră în patrimoniul ȘAPTE SPICE.

Marile modificări tehnologice în diagrama morii au fost realizate în anul 2013 respectiv 2014, ceea ce a dus la creșterea capacității de măciniș la peste 170 tone/24h și realizarea unor cantități de făină de minim 130 tone/24h.

Contact

Valori

Calitate
ridicată a produselor
Partener
în adevăratul sens al cuvântului
Inovație
constantă în tehnologie

Inovația ȘAPTE SPICE

Inovație prin Tehnologie
Inovația este unul din principalele puncte forte ale ȘAPTE SPICE, alături de calitatea produselor și de parteneriatul pe care îl promovăm în relațiile cu clienții noștri. Inovăm prin Tehnologie – cu ajutorul acesteia putem urmări și controla parametrii făinurilor, astfel încât să producem cât mai eficient produsele de care clienții noștri au nevoie.
Acesta este motivul pentru care am retehnologizat toate morile noastre, două din ele fiind utilate cu tehnologie Buhler, lider mondial în domeniu.
Este motivul pentru care am investit în crearea capabilității de măcinare integrală a bobului de grâu la un nivel de finețe comparabil cu cel al făinurilor albe, capabilitate unică în România.
Zi de zi, specialiștii noștri studiază inovațiile internaționale cu aplicabilitate în industria morăritului, pentru a confirma în orice moment leadership-ul nostru în acest domeniu.
Inovație prin Produse
Inovăm prin Produse – studiem permanent piața și tendințele de consum, pentru a dezvolta produse noi, pe placul clienților noștri și al consumatorilor acestora. Identificând din timp cererea în creștere către produse naturale și mai sănătoase, am introdus corecția enzimatică totală a făinurilor, eliminând astfel folosirea aditivilor chimici.
Mai mult, dezvoltăm produse dedicate pe proces și produs, cu parametri ajustați în funcție de modul de utilizare.
Inovație prin Servicii
Inovăm prin Servicii – dezvoltăm permanent ingineri tehnologi pentru acordarea de suport clienților noștri. Acești ingineri joacă un triplu rol:

• Au un rol activ în procesul de dezvoltare a noilor produse;
 ________________________________________
• Oferă suport în rezolvarea eventualelor probleme întâmpinate de clienți atunci când lucrează cu produsele ȘAPTE SPICE;
________________________________________
• Fac probe cu produsele ȘAPTE SPICE pe linia tehnologică a clientului pentru determinarea și adaptarea parametrilor făinii și a rețetei, astfel încât produsul să se comporte corespunzător în flux.
________________________________________

Certificări

FAQ

Ce tip de grâu macină morile ȘAPTE SPICE?
Morile ȘAPTE SPICE macină grâu moale, obținând astfel toate tipurile de făinuri consumate în România. În funcție de parametrii reologici doriți de clienții noștri și de calitate, vom alege soiurile și nivelurile de calitate cele mai potrivite pentru obținerea produselor pe care le doriți. 
Sunt produsele ȘAPTE SPICE de calitate?
Grație tehnologiei de ultimă oră, incorporate în morile noastre și atenției cu care monitorizăm toate procesele de producție, făinurile ȘAPTE SPICE sunt recunoscute de clienții noștri prin calitate și constanță.
Care este capacitatea de transport a mașinilor ȘAPTE SPICE?
Capacitățile de transport uzuale ale mașinilor noastre sunt: 8 tone, 13 tone, 23 tone și cisterne de 23 tone, în funcție de produs, de modul de ambalare și de moara de proveniență. Pentru alte detalii privind capacitatea noastra de transport, vă rugăm să contactați moara din zona dvs.
Care este termenul de plată la achiziționarea produselor ȘAPTE SPICE?
Termenul de plată poate varia în funcție de tipul de contract: cash pe loc, 1-2 zile, etc. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactați departamentul de vânzări al morii din zona dvs.
Care este termenul de valabilitate al produselor ȘAPTE SPICE?
Termenul de valabilitate al făinurilor ȘAPTE SPICE variază în funcție de produs și de sezon. Pentru informații despre un anumit produs, vă rugăm să consultați pagina corespunzătoare de pe site sau să contactați departamentul de vănzări al morii din zona dvs.
Ce criterii trebuie să îndeplinesc pentru a deveni francizat ȘAPTE SPICE?
Pentru a deveni francizat ȘAPTE SPICE, trebuie să puteți produce pâine feliată și ambalată, să dispuneți de capabilități de distribuire în magazine și să activați într-unul din județele în care ȘAPTE SPICE caută parteneri. Daca doriți să aplicați pentru o franciză ȘAPTE SPICE, contactați-ne la adresa de email franciza@saptespice.ro sau la numărul de telefon 0742.021.422.
“Profesionalismul și seriozitatea echipei, precum și promptitudinea și calitatea produselor furnizate, stau la baza unei colaborări de lungă durată de care suntem pe deplin mulțumiți. Apreciem colaborarea cu Bogdan Simtea pentru seriozitate și punctualitate.”
PANALIM
Cisnădie

“Încă de la înființarea firmei în anul 2014, produsele ȘAPTE SPICE ne-au oferit o calitate stabilă a produselor de panificație și patiserie. Suportul tehnic primit din partea specialiștilor ȘAPTE SPICE ne-a ajutat să alegem făinurile potrivite pentru produsele noastre. Ne bucurăm să avem alături un partener de încredere precum ȘAPTE SPICE.”
BUGAN PAN SRL
Vulcan

“Lucrăm cu ȘAPTE SPICE de un an de zile, lucru care ne-a adus satisfacții atât financiare, cât și calitative. Colaborăm bine, ceea ce ne face să le urăm mult spor în continuare și să mențină calitatea produselor la cele mai înalte trepte. Mult spor și succes în tot ceea ce întreprindeți!”
CRISVERO
Câmpulung

“Profesionalism, calitate, promptitudine, respect pentru client și distribuitori.”
BBP
București

“Avem o colaborare foarte bună și de durată. Calitate bună, livrare promptă.”
AGRODOR 2019
Râmnicu Vâlcea