Faina integrala de secara are un conținut bogat în fibre, care îmbunătățesc tranzitul intestinal si este o sursă de antioxidanți și nutrienți, precum magneziu, potasiu, fosfor, vitamina B9 și proteine; folosita in amestec cu faina alba de grau, confera o savoare spcifica preparatelor dorite.
Faina integrala de secara se recomanda pentru: sortimente americane de paine de secară, sortimente germane de culoare închisă, pâine tip pumpernickel - pentru aromă și culoare, sortimente suedeze, ca materie primă de bază la fabricarea maielelor puternic acide.
De asemenea, vă propunem inclusiv o rețetă de pâine realizata dintr-un amestec de faina integrala de secara 7Spice si faina alba de grau 650.
Rețeta propusă:
Ingrediente maia:
Ingrediente aluat:
• 30 kg făină integrala de secara 7Spice
• Maiaua preparata mai sus
• 2 kg sare
La prepararea pâinii din făina de secară, aluatul ar trebui să fie foarte moale; în cazul în care apare cea mai mică urmă de rigiditate, adăugați mai mult lichid, pentru ca făina integrală de secară absoarbe mult mai multă apă decât făina de grâu.
Rețeta propusă:
Ingrediente maia:
• 70 kg făină de grau 650
• 0,5 kg drojdie
• 28 l apă
• 0,5 kg drojdie
• 28 l apă
Ingrediente aluat:
• 30 kg făină integrala de secara 7Spice
• Maiaua preparata mai sus
• 2 kg sare
• 44 l apa
La prepararea pâinii din făina de secară, aluatul ar trebui să fie foarte moale; în cazul în care apare cea mai mică urmă de rigiditate, adăugați mai mult lichid, pentru ca făina integrală de secară absoarbe mult mai multă apă decât făina de grâu.
Mod de lucru:
1. Se malaxează ingredientele pentru maia timp de 4 min la viteză lentă și timp de 6 min la viteză rapidă;
2. Se lasă la dospit maiaua timp de 70 de minute;
3. Se malaxează ingredientele pentru aluat timp de 7 min la viteză lentă și timp de 3 min la viteză rapidă;
4. Aluatul se lasă la relaxat timp de 30 min;
5. Se divizeaza aluatul în bucăți de minim 570 grame și se lasă la predopsit timp de 15 min;
6. Se modelează sub formă rotundă sau de franzelă;
7. Se lasă la dospit timp de 25 - 30 min la temperatura de 30 – 35º C. Umiditatea din dospitor trebuie să fie de 70-80%;
8. Se coc timp de 30 - 60 min la o temperatură de 210 – 230º C în funcție de greutatea aluatului.
2. Se lasă la dospit maiaua timp de 70 de minute;
3. Se malaxează ingredientele pentru aluat timp de 7 min la viteză lentă și timp de 3 min la viteză rapidă;
4. Aluatul se lasă la relaxat timp de 30 min;
5. Se divizeaza aluatul în bucăți de minim 570 grame și se lasă la predopsit timp de 15 min;
6. Se modelează sub formă rotundă sau de franzelă;
7. Se lasă la dospit timp de 25 - 30 min la temperatura de 30 – 35º C. Umiditatea din dospitor trebuie să fie de 70-80%;
8. Se coc timp de 30 - 60 min la o temperatură de 210 – 230º C în funcție de greutatea aluatului.
ARTICOLE SIMILARE
Maratonul de blaturi Bacau
Castelana. Blatul face pizza? Oaspetii-surpriza pe care i-am avut la Cluj pe 24 noiembrie au dat savoare primului eveniment #maratonuldeblaturi Castelana ce a ajuns in Transilvania! Post Views: 0
Maratonul de blaturi Craiova
Castelana. Blatul face pizza? Am avut oportunitatea sa aratam ce blaturi se pot face cu #fainacastelana clientilor nostri si celorlalti iubitori de pizza din Olteania, in cadrul evenimentului #maratonuldeblaturi ce a avut loc la Craiova pe 30 martie! Post Views: 0
Maratonul de blaturi Bucuresti
Castelana. Blatul face pizza? Am aflat împreună pe 24 martie 2020 la prima editie din #MaratonulDeBlaturi! Vezi galeria foto de la eveniment aici! Post Views: 0
SAPTE SPICE prezent la Romanian Beef Master 2022!
La inceput de august 2022, SAPTE SPICE a participat cu bucurie si onoare la evenimentul Romanian Beef Master, eveniment de o tinuta remarcabila, in care concursurile si degustarile de top au fost realizate deopotriva de profesionisti, cum ar fi echipa Masters of Flames , cat si de copii talentati si pasionati, din Romania si nu […]
CUM VOM CUMPARA IN 2030? Tendintele de shopping ale deceniului urmator
Universul virtual din Metaverse, experientele personalizate, realitatea augmentata, ecosistemul "figital", precum si economia circulara, in care produsele nu se mai consuma rapid si intensiv, ci se reutilizeaza si recicleaza sunt cateva din tendintele de shoping ale urmatorului deceniu
INOVATIE IN MORARIT: Faina secarizata™ – O faina €conomica
INOVATIE IN MORARIT Faina secarizata™ – O faina €conomica In conditiile cresterilor sustinute ale preturilor energiei, dar si materiior prime din industria alimentara, devine tot mai importanta nevoia morarilor de a oferi valoare adaugata clientilor din panificatie si, acestia din urma, consumatorilor lor. Post Views: 0
Maratonul de blaturi Iasi
24 mai 2022, Soft&Grace, Iasi Post Views: 0
Sapte Spice – Partener oficial al CARNEXPO Grill 2022
Sapte Spice, lider pe piata moraritului din Romania, devine Partener oficial al CARNEXPO Grill 2022 si prezinta Castelana, prima gama locala de fainuri profesionale pentru pizza Post Views: 0
Secretul unei pizza de succes
Secretul unei pizza de succes Pizza. E cea mai simplă și cea mai complicată mâncare. Cu o istorie de sute de ani. Sarbatorita in fiecare an pe 9 februarie. Zeci de rețete. Și câteva secrete. O pizza cu adevărat bună este gustoasă, lejeră și ușor de digerat. După pizza nu trebuie să simți senzația […]
Cozonacul–retete-traditionale-sau-reinterpretari-moderne..
Cozonacul – retete traditionale sau reinterpretari moderne O data cu instalarea de drept a toamnei, cu zilele care se scurteaza si temperaturile care scad, gandul incepe sa ne zboare la sarbatorile de iarna.. Asteptarea lor ne inveseleste zilele, dar ne aduce si emotia pregatirilor.. produsului cel mai emblematic – popularul cozonac! Cozonacul este, cu […]
Comentarii