Painea Low GI , creata de echipa de cercetare-dezvoltare a SAPTE SPICE , a fost desemnata castigatoarea trofeului Gastropan – Painea anului 2015
SAPTE SPICE a dezvoltat produsul castigator al trofeului Gastropan – Painea Anului 2015
SAPTE SPICE inseamna mai mult decat morarit. Inseamna dezvoltare de produse finite, avand intodeauna in vedere atat tendintele din piata, cat si modul cel mai creativ si eficient de utilizare a tehnologiei din mori.
Pentru al doilea an consecutiv, Vel Pitar , in urma unui proiect dezvoltat de SAPTE SPICE, a cucerit trofeul Painea Anului, in cadrul concursului Gastropan organizat in 19 martie 2015. Dupa succesul painii Graham din anul 2014, a venit acum randul painii Low GI (Glycemic Index) sa castige cel mai ravnit titlu: Painea anului 2015.
Analizand cu grija preocuparile consumatorilor de paine, precum si interesul ridicat pentru produse bine crescute si gustoase, echipa de cercetare-dezvoltare a SAPTE SPICE a creat painea Low GI. Provocarea a fost obtinerea unei paini sanatoase si delicioase, de cele mai multe ori aceste doua atribute fiind dificil de integrat in acelasi produs.
La baza acestei paini sta faina Grau Intreg™ de la SAPTE SPICE, deja bine-cunoscuta in piata, o faina 100% integrala, cu o granulozitate greu de egalat, care aduce un aport important de fibre, vitamine si minerale.
Principalul beneficiu al acestei paini este insa indicele glicemic scazut care se traduce printr-o viteza redusa de absorbtie a zaharului in sange, organismul fiind astfel protejat de efectele nocive ale hiperglicemiei. Este astfel recomandata persoanelor atente la dieta, in special la tipul carbohidratilor consumati.
Gustul deosebit al painii este asigurat prin adaosul de seminte in proportie importanta, dar si prin prepararea fara drojdie, cu maia salbatica de secara. Adaugata in paine, maiaua confera un gust special, o prospetime indelungata, un miez hidratat, cu o culoare si textura foarte placute.
Toate aceste calitati au facut ca Painea LOW GI sa castige trofeul Gastropan 2015 si munca echipei de cercetare-dezvoltare a SAPTE SPICE sa fie, inca o data, recunoscuta si apreciata de expertii din domeniu.
Despre SAPTE SPICE
Unul dintre cei mai mari jucatori din industria romaneasca de morarit, SAPTE SPICE a fost Infiintata In 2007 prin desprinderea diviziei de morarit din cadrul grupului VEL PITAR. SAPTE SPICE detine patru mori, cu o capacitate anuala de macinis de peste 200.000 de tone. Gratie investitiilor facute, SAPTE SPICE s-a remarcat prin introducerea corectiei enzimatice totale a fainurilor, eliminand folosirea aditivilor chimici, prin performanta de a macina integral bobul de grau la un nivel de granulozitate comparabil cu cel al fainurilor albe si printr-un portofoliu complex care ajunge la brutarii, patiserii, cofetarii, si la toate raioanele in-store bakery ale lanturilor internationale de hypermarketuri. De curand, leadershipul companiei s-a extins si In zona comerciala, o data cu lansarea unei francize pentru paine: Grau Intreg™!
Pentru al doilea an consecutiv, Vel Pitar , in urma unui proiect dezvoltat de SAPTE SPICE, a cucerit trofeul Painea Anului, in cadrul concursului Gastropan organizat in 19 martie 2015. Dupa succesul painii Graham din anul 2014, a venit acum randul painii Low GI (Glycemic Index) sa castige cel mai ravnit titlu: Painea anului 2015.
Analizand cu grija preocuparile consumatorilor de paine, precum si interesul ridicat pentru produse bine crescute si gustoase, echipa de cercetare-dezvoltare a SAPTE SPICE a creat painea Low GI. Provocarea a fost obtinerea unei paini sanatoase si delicioase, de cele mai multe ori aceste doua atribute fiind dificil de integrat in acelasi produs.
La baza acestei paini sta faina Grau Intreg™ de la SAPTE SPICE, deja bine-cunoscuta in piata, o faina 100% integrala, cu o granulozitate greu de egalat, care aduce un aport important de fibre, vitamine si minerale.
Principalul beneficiu al acestei paini este insa indicele glicemic scazut care se traduce printr-o viteza redusa de absorbtie a zaharului in sange, organismul fiind astfel protejat de efectele nocive ale hiperglicemiei. Este astfel recomandata persoanelor atente la dieta, in special la tipul carbohidratilor consumati.
Gustul deosebit al painii este asigurat prin adaosul de seminte in proportie importanta, dar si prin prepararea fara drojdie, cu maia salbatica de secara. Adaugata in paine, maiaua confera un gust special, o prospetime indelungata, un miez hidratat, cu o culoare si textura foarte placute.
Toate aceste calitati au facut ca Painea LOW GI sa castige trofeul Gastropan 2015 si munca echipei de cercetare-dezvoltare a SAPTE SPICE sa fie, inca o data, recunoscuta si apreciata de expertii din domeniu.
Despre SAPTE SPICE
Unul dintre cei mai mari jucatori din industria romaneasca de morarit, SAPTE SPICE a fost Infiintata In 2007 prin desprinderea diviziei de morarit din cadrul grupului VEL PITAR. SAPTE SPICE detine patru mori, cu o capacitate anuala de macinis de peste 200.000 de tone. Gratie investitiilor facute, SAPTE SPICE s-a remarcat prin introducerea corectiei enzimatice totale a fainurilor, eliminand folosirea aditivilor chimici, prin performanta de a macina integral bobul de grau la un nivel de granulozitate comparabil cu cel al fainurilor albe si printr-un portofoliu complex care ajunge la brutarii, patiserii, cofetarii, si la toate raioanele in-store bakery ale lanturilor internationale de hypermarketuri. De curand, leadershipul companiei s-a extins si In zona comerciala, o data cu lansarea unei francize pentru paine: Grau Intreg™!
ARTICOLE SIMILARE
DECIZIE: Reguli Consolidate pentru Importul Produselor Agricole din Ucraina în România
Secretul unei pizza de succes Pizza. E cea mai simplă și cea mai complicată mâncare. Cu o istorie de sute de ani. Sarbatorita in fiecare an pe 9 februarie. Zeci de rețete. Și câteva secrete. O pizza cu adevărat bună este gustoasă, lejeră și ușor de digerat. După pizza nu trebuie să simți senzația […]
Maratonul de blaturi Foodservice & Hospitality Expo 2023
Castelana. Blatul face pizza? Oaspetii-surpriza pe care i-am avut la Cluj pe 24 noiembrie au dat savoare primului eveniment #maratonuldeblaturi Castelana ce a ajuns in Transilvania! Post Views: 0
Maratonul de blaturi Bacau
Castelana. Blatul face pizza? Oaspetii-surpriza pe care i-am avut laBacau au dat savoare celu de-al doilea eveniment #maratonuldeblaturi Castelana ce a ajuns in Moldova! Post Views: 0
Maratonul de blaturi Craiova
Castelana. Blatul face pizza? Am avut oportunitatea sa aratam ce blaturi se pot face cu #fainacastelana clientilor nostri si celorlalti iubitori de pizza din Olteania, in cadrul evenimentului #maratonuldeblaturi ce a avut loc la Craiova pe 30 martie! Post Views: 0
Maratonul de blaturi Bucuresti
Castelana. Blatul face pizza? Am aflat împreună pe 24 martie 2020 la prima editie din #MaratonulDeBlaturi! Vezi galeria foto de la eveniment aici! Post Views: 0
SAPTE SPICE prezent la Romanian Beef Master 2022!
La inceput de august 2022, SAPTE SPICE a participat cu bucurie si onoare la evenimentul Romanian Beef Master, eveniment de o tinuta remarcabila, in care concursurile si degustarile de top au fost realizate deopotriva de profesionisti, cum ar fi echipa Masters of Flames , cat si de copii talentati si pasionati, din Romania si nu […]
INOVATIE IN MORARIT: Faina secarizata™ – O faina €conomica
INOVATIE IN MORARIT Faina secarizata™ – O faina €conomica In conditiile cresterilor sustinute ale preturilor energiei, dar si materiior prime din industria alimentara, devine tot mai importanta nevoia morarilor de a oferi valoare adaugata clientilor din panificatie si, acestia din urma, consumatorilor lor. Post Views: 0
Maratonul de blaturi Iasi
24 mai 2022, Soft&Grace, Iasi Post Views: 0
Sapte Spice – Partener oficial al CARNEXPO Grill 2022
Sapte Spice, lider pe piata moraritului din Romania, devine Partener oficial al CARNEXPO Grill 2022 si prezinta Castelana, prima gama locala de fainuri profesionale pentru pizza Post Views: 0
Secretul unei pizza de succes
Secretul unei pizza de succes Pizza. E cea mai simplă și cea mai complicată mâncare. Cu o istorie de sute de ani. Sarbatorita in fiecare an pe 9 februarie. Zeci de rețete. Și câteva secrete. O pizza cu adevărat bună este gustoasă, lejeră și ușor de digerat. După pizza nu trebuie să simți senzația […]
Comentarii