[seo-breadcrumbs]

SAPTE SPICE a dezvoltat produsul castigator al trofeului Gastropan – Painea Anului 2015

Painea Low GI , creata de echipa de cercetare-dezvoltare a SAPTE SPICE , a fost desemnata castigatoarea trofeului Gastropan – Painea anului 2015
SAPTE SPICE inseamna mai mult decat morarit. Inseamna dezvoltare de produse finite, avand intodeauna in vedere atat tendintele din piata, cat si modul cel mai creativ si eficient de utilizare a tehnologiei din mori.
Pentru al doilea an consecutiv, Vel Pitar , in urma unui proiect dezvoltat de SAPTE SPICE, a cucerit trofeul Painea Anului, in cadrul concursului Gastropan organizat in 19 martie 2015. Dupa succesul painii Graham din anul 2014, a venit acum randul painii Low GI (Glycemic Index) sa castige cel mai ravnit titlu: Painea anului 2015.
Analizand cu grija preocuparile consumatorilor de paine, precum si interesul ridicat pentru produse bine crescute si gustoase, echipa de cercetare-dezvoltare a SAPTE SPICE a creat painea Low GI. Provocarea a fost obtinerea unei paini sanatoase si delicioase, de cele mai multe ori aceste doua atribute fiind dificil de integrat in acelasi produs.
La baza acestei paini sta faina Grau Intreg™ de la SAPTE SPICE, deja bine-cunoscuta in piata, o faina 100% integrala, cu o granulozitate greu de egalat, care aduce un aport important de fibre, vitamine si minerale.
Principalul beneficiu al acestei paini este insa indicele glicemic scazut care se traduce printr-o viteza redusa de absorbtie a zaharului in sange, organismul fiind astfel protejat de efectele nocive ale hiperglicemiei. Este astfel recomandata persoanelor atente la dieta, in special la tipul carbohidratilor consumati.
Gustul deosebit al painii este asigurat prin adaosul de seminte in proportie importanta, dar si prin prepararea fara drojdie, cu maia salbatica de secara. Adaugata in paine, maiaua confera un gust special, o prospetime indelungata, un miez hidratat, cu o culoare si textura foarte placute.
Toate aceste calitati au facut ca Painea LOW GI sa castige trofeul Gastropan 2015 si munca echipei de cercetare-dezvoltare a SAPTE SPICE sa fie, inca o data, recunoscuta si apreciata de expertii din domeniu.
Despre SAPTE SPICE
Unul dintre cei mai mari jucatori din industria romaneasca de morarit, SAPTE SPICE a fost Infiintata In 2007 prin desprinderea diviziei de morarit din cadrul grupului VEL PITAR. SAPTE SPICE detine patru mori, cu o capacitate anuala de macinis de peste 200.000 de tone. Gratie investitiilor facute, SAPTE SPICE s-a remarcat prin introducerea corectiei enzimatice totale a fainurilor, eliminand folosirea aditivilor chimici, prin performanta de a macina integral bobul de grau la un nivel de granulozitate comparabil cu cel al fainurilor albe si printr-un portofoliu complex care ajunge la brutarii, patiserii, cofetarii, si la toate raioanele in-store bakery ale lanturilor internationale de hypermarketuri. De curand, leadershipul companiei s-a extins si In zona comerciala, o data cu lansarea unei francize pentru paine: Grau Intreg™!