Painea Low GI , creata de echipa de cercetare-dezvoltare a SAPTE SPICE , a fost desemnata castigatoarea trofeului Gastropan – Painea anului 2015
SAPTE SPICE a dezvoltat produsul castigator al trofeului Gastropan – Painea Anului 2015
SAPTE SPICE inseamna mai mult decat morarit. Inseamna dezvoltare de produse finite, avand intodeauna in vedere atat tendintele din piata, cat si modul cel mai creativ si eficient de utilizare a tehnologiei din mori.
Pentru al doilea an consecutiv, Vel Pitar , in urma unui proiect dezvoltat de SAPTE SPICE, a cucerit trofeul Painea Anului, in cadrul concursului Gastropan organizat in 19 martie 2015. Dupa succesul painii Graham din anul 2014, a venit acum randul painii Low GI (Glycemic Index) sa castige cel mai ravnit titlu: Painea anului 2015.
Analizand cu grija preocuparile consumatorilor de paine, precum si interesul ridicat pentru produse bine crescute si gustoase, echipa de cercetare-dezvoltare a SAPTE SPICE a creat painea Low GI. Provocarea a fost obtinerea unei paini sanatoase si delicioase, de cele mai multe ori aceste doua atribute fiind dificil de integrat in acelasi produs.
La baza acestei paini sta faina Grau Intreg™ de la SAPTE SPICE, deja bine-cunoscuta in piata, o faina 100% integrala, cu o granulozitate greu de egalat, care aduce un aport important de fibre, vitamine si minerale.
Principalul beneficiu al acestei paini este insa indicele glicemic scazut care se traduce printr-o viteza redusa de absorbtie a zaharului in sange, organismul fiind astfel protejat de efectele nocive ale hiperglicemiei. Este astfel recomandata persoanelor atente la dieta, in special la tipul carbohidratilor consumati.
Gustul deosebit al painii este asigurat prin adaosul de seminte in proportie importanta, dar si prin prepararea fara drojdie, cu maia salbatica de secara. Adaugata in paine, maiaua confera un gust special, o prospetime indelungata, un miez hidratat, cu o culoare si textura foarte placute.
Toate aceste calitati au facut ca Painea LOW GI sa castige trofeul Gastropan 2015 si munca echipei de cercetare-dezvoltare a SAPTE SPICE sa fie, inca o data, recunoscuta si apreciata de expertii din domeniu.
Despre SAPTE SPICE
Unul dintre cei mai mari jucatori din industria romaneasca de morarit, SAPTE SPICE a fost Infiintata In 2007 prin desprinderea diviziei de morarit din cadrul grupului VEL PITAR. SAPTE SPICE detine patru mori, cu o capacitate anuala de macinis de peste 200.000 de tone. Gratie investitiilor facute, SAPTE SPICE s-a remarcat prin introducerea corectiei enzimatice totale a fainurilor, eliminand folosirea aditivilor chimici, prin performanta de a macina integral bobul de grau la un nivel de granulozitate comparabil cu cel al fainurilor albe si printr-un portofoliu complex care ajunge la brutarii, patiserii, cofetarii, si la toate raioanele in-store bakery ale lanturilor internationale de hypermarketuri. De curand, leadershipul companiei s-a extins si In zona comerciala, o data cu lansarea unei francize pentru paine: Grau Intreg™!
Pentru al doilea an consecutiv, Vel Pitar , in urma unui proiect dezvoltat de SAPTE SPICE, a cucerit trofeul Painea Anului, in cadrul concursului Gastropan organizat in 19 martie 2015. Dupa succesul painii Graham din anul 2014, a venit acum randul painii Low GI (Glycemic Index) sa castige cel mai ravnit titlu: Painea anului 2015.
Analizand cu grija preocuparile consumatorilor de paine, precum si interesul ridicat pentru produse bine crescute si gustoase, echipa de cercetare-dezvoltare a SAPTE SPICE a creat painea Low GI. Provocarea a fost obtinerea unei paini sanatoase si delicioase, de cele mai multe ori aceste doua atribute fiind dificil de integrat in acelasi produs.
La baza acestei paini sta faina Grau Intreg™ de la SAPTE SPICE, deja bine-cunoscuta in piata, o faina 100% integrala, cu o granulozitate greu de egalat, care aduce un aport important de fibre, vitamine si minerale.
Principalul beneficiu al acestei paini este insa indicele glicemic scazut care se traduce printr-o viteza redusa de absorbtie a zaharului in sange, organismul fiind astfel protejat de efectele nocive ale hiperglicemiei. Este astfel recomandata persoanelor atente la dieta, in special la tipul carbohidratilor consumati.
Gustul deosebit al painii este asigurat prin adaosul de seminte in proportie importanta, dar si prin prepararea fara drojdie, cu maia salbatica de secara. Adaugata in paine, maiaua confera un gust special, o prospetime indelungata, un miez hidratat, cu o culoare si textura foarte placute.
Toate aceste calitati au facut ca Painea LOW GI sa castige trofeul Gastropan 2015 si munca echipei de cercetare-dezvoltare a SAPTE SPICE sa fie, inca o data, recunoscuta si apreciata de expertii din domeniu.
Despre SAPTE SPICE
Unul dintre cei mai mari jucatori din industria romaneasca de morarit, SAPTE SPICE a fost Infiintata In 2007 prin desprinderea diviziei de morarit din cadrul grupului VEL PITAR. SAPTE SPICE detine patru mori, cu o capacitate anuala de macinis de peste 200.000 de tone. Gratie investitiilor facute, SAPTE SPICE s-a remarcat prin introducerea corectiei enzimatice totale a fainurilor, eliminand folosirea aditivilor chimici, prin performanta de a macina integral bobul de grau la un nivel de granulozitate comparabil cu cel al fainurilor albe si printr-un portofoliu complex care ajunge la brutarii, patiserii, cofetarii, si la toate raioanele in-store bakery ale lanturilor internationale de hypermarketuri. De curand, leadershipul companiei s-a extins si In zona comerciala, o data cu lansarea unei francize pentru paine: Grau Intreg™!
ARTICOLE SIMILARE
Făina Grâu Întreg de la Șapte Spice, acum cu un nou nume: InteGrano
Compania Șapte Spice, lider pe piața produselor de morărit din România, are plăcerea să anunțe rebrandingul făinii sale din grâu întreg, care va fi de acum înainte comercializată sub denumirea InteGrano
Recolta de grâu 2024: producție mai redusă, calitate superioară – România se pregătește pentru competiția pe piețele globale
Recolta de grau in 2024 s a incheiat si rezultatele indică o producție totală de aproximativ 9.6 - 9,8 milioane de tone de grau, in conditiile unei suprafete insamantate de 2,23 milioane de hectare.
Media la hectar a fost de 4,46 tone/hectar, sub media anului 2023 de 5.000 tone/ hectar.
In schimb, calitatea graului in anul 2024 este mai buna decat anul trecut, inregistrand un raport de 70% panificatie cu 30% furaj , fata de 2023 cand s a inregistrat un raport de 60% panificatie cu 40% furaj .
Ministerul Muncii clarifică salariul minim din agricultură și industria alimentară
În contextul discuțiilor privind aplicarea salariului minim brut de la 1 iulie 2024, Ministerul Muncii a adus clarificări esențiale pentru sectoarele agriculturii și industriei alimentare. Deși existau opinii diferite în rândul firmelor și experților în fiscalitate, Ministerul a confirmat că pentru aceste domenii se va aplica valoarea brută mai mică, de 3.436 lei, în loc de 3.700 lei.
Gust, aspect, mentiuni de eticheta curata – Ce trebuie sa știi dacă vrei să-ți extinzi portofoliul în zona alimentelor funcționale?
Alimentele funcționale reprezintă viitorul nutritiei sănătoase și pot oferi oportunități semnificative pentru producatorii interesați să-și extindă portofoliul în acest domeniu.
Afla din acest articol ce trebuie sa știi dacă vrei să-ți extinzi portofoliul în zona produselor funcționale?
Deliciile câștigătoare ale competiției “Ora de Bun Gust” 2023
Deliciile câștigătoare ale competiției “Ora de Bun Gust” 2023 – de la brânzeturi maturate până la preparate din carne delicioase și produse lactate, fiecare câștigător s-a evidențiat prin gust, miros, textură și ingrediente curate. Post Views: 0
Semola Re-Măcinată de la Castelana™ este alegerea profesioniștilor
ȘAPTE SPICE, liderul local în făinuri profesionale pentru pizza, lansează ultima noutate în domeniu: Semola Re-Măcinată din grâu dur Castelana™. Adăugarea acestui produs este deosebită pentru că este o făină special concepută pentru a satisface nevoile exigente ale celor mai pretențioși bucătari profesioniști. Semola Re-Măcinată din grâu dur Castelana™ este produsă din grâu dur ales, […]
SAPTE SPICE prezent la Gastropan 2024!
Cu mândrie și entuziasm Șapte Spice a fost parte, alaturi de ACEEA, a evenimentului Gastropan. Am oferit participanților o experiență culinară de neuitat, plină de demonstrații și reinterpretări ingenioase ale preparatelor clasice, ca pizza din faină Castelana cu vită marinată, miel marinat, crema de măsline, burrata, ulei de trufe, pesto de leurda si alte minuni […]
Comisia Europeană investește 185,9 milioane de Euro în promovarea produselor agroalimentare sustenabile în 2024
Comisia Europeană investește 185,9 milioane de Euro în promovarea produselor agroalimentare sustenabile în 2024 Într-un pas semnificativ către promovarea alimentelor durabile și de înaltă calitate, Comisia Europeană a anunțat alocarea unui buget impresionant de 185,9 milioane de euro pentru activități de promovare în 2024. Această inițiativă este menită să sprijine producătorii din UE, dezvoltarea […]
Care va fi elementul cheie pentru aromele anului 2024?
Care va fi elementul cheie pentru aromele anului 2024? În 2024, nostalgia va fi cuvântul cheie în inovația culinară. Potrivit firmei de cercetare de piață Datassential, cererea pentru alimente ce evocă amintiri va juca un rol semnificativ în dezvoltarea de noi produse și arome. Cum s-ar traduce aceasta idee pentru noi, în România? […]
Până pe 31.01.2024 mai poti accesa fonduri de până la 200.000 euro pentru a produce singur energie regenerabilă!
Termenul de aplicare pentru schema de ajutor de stat care sprijină investițiile în producerea de energie electrică din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din sectorul agricol și industria alimentară a fost prelungit până la 31 ianuarie 2024. Pentru mai multe informații despre cum să aplici, vizitează www.afir.ro. Aici vei găsi detalii actualizate și vei putea […]
Comentarii