Prajitura aristocrata din ciocolata, frageda si fina, caracterizata printr-o mare versatilitate, putand fi realizata atat in casa, cat si industrial, cu orice tip de umplutura: de vanilie, nuca, fructe, sau alte filling-uri
Rețeta propusă:
Ingrediente blat (pentru o tava de 24cm x 24cm):
• 110 g unt (80-82%)
• 150 g zahar
• 1 plic zahar vanilat
• 2 oua
• 250 g faina NOBILA
• 7 g praf de copt
• 60 g cacao neagra
• 180 ml lapte batut
• 80 g ciocolata neagra (55-75%)
• 150 g zahar
• 1 plic zahar vanilat
• 2 oua
• 250 g faina NOBILA
• 7 g praf de copt
• 60 g cacao neagra
• 180 ml lapte batut
• 80 g ciocolata neagra (55-75%)
Pentru a realiza o prajitura cu gust original, se pot folosi fie creme de casa, fie umpluturi din comert ( cu visine, vanilie, caramel….), chiar si fructe (caise, mere, banane, pere, nuci, caju…..) .
Mod de lucru:
1. Aduceti toate ingredientele la temperature camerei
2. Mixati putin untul, apoi adaugati zaharul, mixand circa 3 minute
3. Cerneti faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao
4. Adaugati cate 3-4 linguri de faina NOBILA, apoi cate 1-2 linguri de lapte batut si continuati pana la omogenizarea completa, amestecand cu o lingura
5. Tapetati tava cu hartie de copt
6. Turnati in tava jumatate din compozitie, presarati 40 g ciocolata taiata bucatele, intindeti umplutura, apoi turnati restul de compozitie si inca 40 g ciocolata neagra taiata bucatele
7. Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30 minute, apoi acoperiti cu folie de aluminiu si mai lasati inca 15-20 minute la cuptor
8. Dupa racire puteti taia si servi.
2. Mixati putin untul, apoi adaugati zaharul, mixand circa 3 minute
3. Cerneti faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao
4. Adaugati cate 3-4 linguri de faina NOBILA, apoi cate 1-2 linguri de lapte batut si continuati pana la omogenizarea completa, amestecand cu o lingura
5. Tapetati tava cu hartie de copt
6. Turnati in tava jumatate din compozitie, presarati 40 g ciocolata taiata bucatele, intindeti umplutura, apoi turnati restul de compozitie si inca 40 g ciocolata neagra taiata bucatele
7. Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30 minute, apoi acoperiti cu folie de aluminiu si mai lasati inca 15-20 minute la cuptor
8. Dupa racire puteti taia si servi.
POFTA BUNA :-)
ARTICOLE SIMILARE
SAPTE SPICE la FoodService & Hospitality Expo 2025
Șapte Spice revine la FoodService & Hospitality Expo 2025 (8–10 noiembrie, Romexpo) cu demonstrații live de pizza și patiserie!
Cătălin Secuian și Georgian Tufa vă arată cum făina devine ingredientul principal al performanței, iar noua gamă Coroana Artisan aduce inspirație și inovație în meniuri profesionale.
🎟 Acces gratuit cu codul 7SPICE
🍝Faina grifica si pastele – o poveste a formelor, texturilor și inspirației din bucătăria italiană
Fie că vorbim de restaurante cu specific italian sau locații care integrează preparate internaționale în meniuri moderne, pastele rămân o categorie de bază, cu un potențial imens de personalizare și diferențiere. Pentru fiecare tip de pastă există un sos potrivit, o metodă ideală de gătire și o poveste de spus. Iată un ghid adaptat pentru […]
Recolta de grâu 2025 – Impact pentru partenerii noștri B2B
Un an cu producție mare, dar calitate mixtă
România a încheiat campania de recoltare cu o producție totală estimată la ~13 milioane tone, mai mult decât anul trecut.
Diferența de preț mică între grâul de panificație și cel furajer a determinat mulți fermieri să cultive soiuri cu randament, dar cu calitate medie.
Grâul superior (proteine ridicate, gluten și W peste standarde) este foarte rar – estimările indică doar aprox. 250.000 tone disponibile, majoritatea stocate pentru momente cu preț mai bun.
Sărbători Pascale cu cozonaci desăvârșiți – Alege soluțiile profesionale Șapte Spice!
Paștele este despre tradiție, bucurie și… cozonaci care îți încântă simțurile! De la miezul moale care se desface în fâșii, până la aroma inconfundabilă a aluatului bine dospit, fiecare etapă contează. Brutarii și patiserii știu că secretul unui cozonac de excepție începe cu ingredientele potrivite, iar Șapte Spice vine cu soluțiile perfecte pentru un rezultat […]
Finanțare pentru energie regenerabilă: sesiune prelungită până la 31 martie 2025!
AFIR a extins termenul-limită pentru depunerea solicitărilor de finanțare prin Schema de Energie Regenerabilă, destinată întreprinderilor din sectorul agricol și industria alimentară. Fondurile totale disponibile sunt de 150 de milioane de euro, cu finanțare de până la 100% din costurile eligibile.
👉 Află detalii pe www.afir.ro și vezi cum poți accesa finanțarea!
România devine liderul exporturilor de cereale din UE
În prima jumătate a anului agricol 2024 - 2025, România a devenit cel mai mare exportator de cereale din Uniunea Europeană, depășind chiar și Franța. Cu 5,1 milioane de tone exportate – reprezentând aproape o treime din totalul livrărilor UE – România s-a impus ca principal furnizor de grâu și orz pe piețele externe.
Top evenimente pentru industria panificatiei, patiseriei si ospitalitatii in 2025
Târgurile și expozițiile de profil aduc împreună profesioniști din panificație și patiserie, furnizori de echipamente, ingrediente și tehnologii inovatoare. Aceste evenimente sunt platforme esențiale pentru a descoperi cele mai noi tendințe, soluții automatizate, ingrediente inovatoare și tehnici moderne de producție.
Vezi in articol selecția noastră pentru 2025 🔎
Tendințe internaționale din industria panificației și patiseriei pentru 2025
Anul 2025 pare sa anunte inovații captivante în industria panificației și patiseriei, de la fuziuni culinare surprinzătoare la produse sustenabile și nutritive
FoodService & Hospitality Expo 2024 – Epicentrul Inovației Horeca
La FoodService & Hospitality Expo 2024, Șapte Spice a redefinit panificația si patiseria integrală cu făina InteGrano. Demonstrațiile live au evidențiat versatilitatea acestui ingredient unic în rețete creative și sănătoase.
Făina Grâu Întreg de la Șapte Spice, acum cu un nou nume: InteGrano
Compania Șapte Spice, lider pe piața produselor de morărit din România, are plăcerea să anunțe rebrandingul făinii sale din grâu întreg, care va fi de acum înainte comercializată sub denumirea InteGrano










Comentarii