[seo-breadcrumbs]

Prajitura Captcha

Prajitura aristocrata din ciocolata, frageda si fina, caracterizata printr-o mare versatilitate, putand fi realizata atat in casa, cat si industrial, cu orice tip de umplutura: de vanilie, nuca, fructe, sau alte filling-uri
Rețeta propusă:

Ingrediente blat (pentru o tava de 24cm x 24cm):
• 110 g unt (80-82%)
• 150 g zahar
• 1 plic zahar vanilat
• 2 oua
• 250 g faina NOBILA
• 7 g praf de copt
• 60 g cacao neagra
• 180 ml lapte batut
• 80 g ciocolata neagra (55-75%)

Pentru a realiza o prajitura cu gust original, se pot folosi fie creme de casa, fie umpluturi din comert ( cu visine, vanilie, caramel….), chiar si fructe (caise, mere, banane, pere, nuci, caju…..) .
Mod de lucru:
1. Aduceti toate ingredientele la temperature camerei
2. Mixati putin untul, apoi adaugati zaharul, mixand circa 3 minute
3. Cerneti faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao
4. Adaugati cate 3-4 linguri de faina NOBILA, apoi cate 1-2 linguri de lapte batut si continuati pana la omogenizarea completa, amestecand cu o lingura
5. Tapetati tava cu hartie de copt
6. Turnati in tava jumatate din compozitie, presarati 40 g ciocolata taiata bucatele, intindeti umplutura, apoi turnati restul de compozitie si inca 40 g ciocolata neagra taiata bucatele
7. Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30 minute, apoi acoperiti cu folie de aluminiu si mai lasati inca 15-20 minute la cuptor
8. Dupa racire puteti taia si servi.

POFTA BUNA :-)