Prajitura aristocrata din ciocolata, frageda si fina, caracterizata printr-o mare versatilitate, putand fi realizata atat in casa, cat si industrial, cu orice tip de umplutura: de vanilie, nuca, fructe, sau alte filling-uri
Rețeta propusă:
Ingrediente blat (pentru o tava de 24cm x 24cm):
• 110 g unt (80-82%)
• 150 g zahar
• 1 plic zahar vanilat
• 2 oua
• 250 g faina NOBILA
• 7 g praf de copt
• 60 g cacao neagra
• 180 ml lapte batut
• 80 g ciocolata neagra (55-75%)
• 150 g zahar
• 1 plic zahar vanilat
• 2 oua
• 250 g faina NOBILA
• 7 g praf de copt
• 60 g cacao neagra
• 180 ml lapte batut
• 80 g ciocolata neagra (55-75%)
Pentru a realiza o prajitura cu gust original, se pot folosi fie creme de casa, fie umpluturi din comert ( cu visine, vanilie, caramel….), chiar si fructe (caise, mere, banane, pere, nuci, caju…..) .
Mod de lucru:
1. Aduceti toate ingredientele la temperature camerei
2. Mixati putin untul, apoi adaugati zaharul, mixand circa 3 minute
3. Cerneti faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao
4. Adaugati cate 3-4 linguri de faina NOBILA, apoi cate 1-2 linguri de lapte batut si continuati pana la omogenizarea completa, amestecand cu o lingura
5. Tapetati tava cu hartie de copt
6. Turnati in tava jumatate din compozitie, presarati 40 g ciocolata taiata bucatele, intindeti umplutura, apoi turnati restul de compozitie si inca 40 g ciocolata neagra taiata bucatele
7. Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30 minute, apoi acoperiti cu folie de aluminiu si mai lasati inca 15-20 minute la cuptor
8. Dupa racire puteti taia si servi.
2. Mixati putin untul, apoi adaugati zaharul, mixand circa 3 minute
3. Cerneti faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao
4. Adaugati cate 3-4 linguri de faina NOBILA, apoi cate 1-2 linguri de lapte batut si continuati pana la omogenizarea completa, amestecand cu o lingura
5. Tapetati tava cu hartie de copt
6. Turnati in tava jumatate din compozitie, presarati 40 g ciocolata taiata bucatele, intindeti umplutura, apoi turnati restul de compozitie si inca 40 g ciocolata neagra taiata bucatele
7. Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30 minute, apoi acoperiti cu folie de aluminiu si mai lasati inca 15-20 minute la cuptor
8. Dupa racire puteti taia si servi.
POFTA BUNA :-)
ARTICOLE SIMILARE
Maratonul de blaturi Iasi
Blatul face pizza? Vom afla impreuna pe 24 mai 2022, la a treia editie a seriei de evenimente #MaratonulDeBlaturi, ce va avea loc la Soft&Grace – Strada Sararie 98, Iasi Vom vorbi despre principalele tipuri de pizza, rolul ingredientelor in aluat, despre cum putem valorifica palinele neutilizate, despre cat de important este mediul in care […]
Sapte Spice este Partener oficial al CARNEXPO Grill 2022
Sapte Spice, lider pe piata moraritului din Romania, devine Partener oficial al CARNEXPO Grill 2022 si prezinta Castelana, prima gama locala de fainuri profesionale pentru pizza Castelana de la Sapte Spice este prima gama romaneasca de fainuri profesionale pentru pizza si acopera toate tipurile de tehnologii, timpi de dospire si niveluri de hidratare: Castelana Rossa, […]
Maratonul de blaturi Bucuresti
Castelana. Blatul face pizza? Am aflat împreună pe 24 martie 2020 la prima editie din #MaratonulDeBlaturi! Vezi galeria foto de la eveniment aici! Post Views: 0
Secretul unei pizza de succes
Secretul unei pizza de succes Pizza. E cea mai simplă și cea mai complicată mâncare. Cu o istorie de sute de ani. Sarbatorita in fiecare an pe 9 februarie. Zeci de rețete. Și câteva secrete. O pizza cu adevărat bună este gustoasă, lejeră și ușor de digerat. După pizza nu trebuie să simți senzația […]
Cozonacul–retete-traditionale-sau-reinterpretari-moderne..
Cozonacul – retete traditionale sau reinterpretari moderne O data cu instalarea de drept a toamnei, cu zilele care se scurteaza si temperaturile care scad, gandul incepe sa ne zboare la sarbatorile de iarna.. Asteptarea lor ne inveseleste zilele, dar ne aduce si emotia pregatirilor.. produsului cel mai emblematic – popularul cozonac! Cozonacul este, cu […]
3 moduri in care brutariile se pot adapta trendului panificatiei sanatoase
Trendul nutritiei sanatoase a castigat momentum in ultimii ani si a fost accentuat in contextul pandemiei de Covid-19. Sistemul work-from-home si izolarea impuse de pandemie au dus la mutatii semnificative in consumul produselor de panificatie peste tot in lume, cu reducerea vanzarilor in magazine si cresterea productiei casnice de paine si produse de patiserie-cofetarie. Din […]
ALUATURI DULCI (corn cu ciocolată, baton însiropat, covrig împletit cu susan)
Faina Ducesa se foloseste pentru toate tipurile de produse de patiserie: cornuri, batoane insiropate, covrigi etc)
Ce ne aduce noul an agricol 2021-2022?
Ca in fiecare an, la finalul perioadei de recoltare ne intrebam cum se contureaza noul an agricol, ce asteptari sa avem de la graul nou, cu ce provocari ne vom confrunta atat noi, cat si dumneavoastra, clientii nostri. Recolta &Calitate Recolta anului 2021, chiar daca nu este complet finalizata in centrul Romaniei, confirma prognoza initiala […]
Etichete comestibile pentru paine
Etichetele comestibile – noua modalitate de personalizare a painilor si a produselor de patiserie – diferentiere, cresterea vizibilitatii si a vanzarilor Post Views: 0
Paine din faina integrală de secara si faina de grau 650
Faina integrala de secara are un conținut bogat în fibre, care îmbunătățesc tranzitul intestinal si este o sursă de antioxidanți și nutrienți, precum magneziu, potasiu, fosfor, vitamina B9 și proteine; folosita in amestec cu faina alba de grau, confera o savoare spcifica preparatelor dorite.
Comentarii