In timp ce ciocolata ca băutură se pare ca exista încă din cele mai vechi timpuri, prăjitura cu ciocolată este o invenție destul de recentă.
De ziua prăjiturilor de ciocolată, 27 ianuarie, făina NOBILA îmbracă ţinută de sărbătoare!
In timp ce ciocolata ca băutură se pare ca exista încă din cele mai vechi timpuri, prăjitura cu ciocolată este o invenție destul de recentă.
Se crede că prima prăjitură de ciocolată din lume a fost coaptă la sfârșitul anilor 1800 după ce medicul James Baker din Boston a descoperit că se poate măcina cacao folosind o moară hidraulica. De atunci, prajiturile si torturile de ciocolata au devenit o categorie aparte de dulciuri, cu reprezentanti de seama, precum: tortul german de ciocolata, tortul Padurea Neagra sau super-modernul Lava Cake.
Atat de iubite sunt prajiturile de ciocolata, incat in SUA ele au chiar o zi dedicata, ziua de 27 ianuarie, cand inclusiv in tara noastra au inceput sa fie sarbatorite an de an.
SAPTE SPICE marcheaza anul acesta Ziua prajiturilor din ciocolata prin inaugurarea liniei noi de ambalare la 5kg instalata in moara VALCEA, impreuna cu lansarea unui nou ambalaj al fainii NOBILA. Faina NOBILA este o faina E-free, deosebit de fina, cu gust placut, usor dulce, destinata produselor de cofetarie de cel mai mare rafinament. Gratie calitatii superioare a hartiei si rezistentei sporite, noul ambalaj permite manipulari repetate ale saculetului in timpul productiei si asigura pastrarea caracteristicilor fainii pe toata perioada de depozitare. In acelasi timp, designul atractiv va va ajuta sa identificati cu usurinta produsul in marile lanturi de hipermarketuri, unde acesta este distribuit.
Si, pentru a celebra cum se cuvine ZIUA PRAJITURILOR DE CIOCOLATA, va invitam sa incercati reteta SAPTE SPICE de prajitura Captcha.

ARTICOLE SIMILARE
Finanțare pentru energie regenerabilă: sesiune prelungită până la 31 martie 2025!
AFIR a extins termenul-limită pentru depunerea solicitărilor de finanțare prin Schema de Energie Regenerabilă, destinată întreprinderilor din sectorul agricol și industria alimentară. Fondurile totale disponibile sunt de 150 de milioane de euro, cu finanțare de până la 100% din costurile eligibile.
👉 Află detalii pe www.afir.ro și vezi cum poți accesa finanțarea!
România devine liderul exporturilor de cereale din UE
În prima jumătate a anului agricol 2024 - 2025, România a devenit cel mai mare exportator de cereale din Uniunea Europeană, depășind chiar și Franța. Cu 5,1 milioane de tone exportate – reprezentând aproape o treime din totalul livrărilor UE – România s-a impus ca principal furnizor de grâu și orz pe piețele externe.
Top evenimente pentru industria panificatiei, patiseriei si ospitalitatii in 2025
Târgurile și expozițiile de profil aduc împreună profesioniști din panificație și patiserie, furnizori de echipamente, ingrediente și tehnologii inovatoare. Aceste evenimente sunt platforme esențiale pentru a descoperi cele mai noi tendințe, soluții automatizate, ingrediente inovatoare și tehnici moderne de producție.
Vezi in articol selecția noastră pentru 2025 🔎
Tendințe internaționale din industria panificației și patiseriei pentru 2025
Anul 2025 pare sa anunte inovații captivante în industria panificației și patiseriei, de la fuziuni culinare surprinzătoare la produse sustenabile și nutritive
FoodService & Hospitality Expo 2024 – Epicentrul Inovației Horeca
La FoodService & Hospitality Expo 2024, Șapte Spice a redefinit panificația si patiseria integrală cu făina InteGrano. Demonstrațiile live au evidențiat versatilitatea acestui ingredient unic în rețete creative și sănătoase.
Făina Grâu Întreg de la Șapte Spice, acum cu un nou nume: InteGrano
Compania Șapte Spice, lider pe piața produselor de morărit din România, are plăcerea să anunțe rebrandingul făinii sale din grâu întreg, care va fi de acum înainte comercializată sub denumirea InteGrano
Recolta de grâu 2024: producție mai redusă, calitate superioară – România se pregătește pentru competiția pe piețele globale
Recolta de grau in 2024 s a incheiat si rezultatele indică o producție totală de aproximativ 9.6 - 9,8 milioane de tone de grau, in conditiile unei suprafete insamantate de 2,23 milioane de hectare.
Media la hectar a fost de 4,46 tone/hectar, sub media anului 2023 de 5.000 tone/ hectar.
In schimb, calitatea graului in anul 2024 este mai buna decat anul trecut, inregistrand un raport de 70% panificatie cu 30% furaj , fata de 2023 cand s a inregistrat un raport de 60% panificatie cu 40% furaj .
Ministerul Muncii clarifică salariul minim din agricultură și industria alimentară
În contextul discuțiilor privind aplicarea salariului minim brut de la 1 iulie 2024, Ministerul Muncii a adus clarificări esențiale pentru sectoarele agriculturii și industriei alimentare. Deși existau opinii diferite în rândul firmelor și experților în fiscalitate, Ministerul a confirmat că pentru aceste domenii se va aplica valoarea brută mai mică, de 3.436 lei, în loc de 3.700 lei.
Gust, aspect, mentiuni de eticheta curata – Ce trebuie sa știi dacă vrei să-ți extinzi portofoliul în zona alimentelor funcționale?
Alimentele funcționale reprezintă viitorul nutritiei sănătoase și pot oferi oportunități semnificative pentru producatorii interesați să-și extindă portofoliul în acest domeniu.
Afla din acest articol ce trebuie sa știi dacă vrei să-ți extinzi portofoliul în zona produselor funcționale?
Deliciile câștigătoare ale competiției “Ora de Bun Gust” 2023
Deliciile câștigătoare ale competiției “Ora de Bun Gust” 2023 – de la brânzeturi maturate până la preparate din carne delicioase și produse lactate, fiecare câștigător s-a evidențiat prin gust, miros, textură și ingrediente curate. Post Views: 0
Comentarii