In timp ce ciocolata ca băutură se pare ca exista încă din cele mai vechi timpuri, prăjitura cu ciocolată este o invenție destul de recentă.
De ziua prăjiturilor de ciocolată, 27 ianuarie, făina NOBILA îmbracă ţinută de sărbătoare!
In timp ce ciocolata ca băutură se pare ca exista încă din cele mai vechi timpuri, prăjitura cu ciocolată este o invenție destul de recentă.
Se crede că prima prăjitură de ciocolată din lume a fost coaptă la sfârșitul anilor 1800 după ce medicul James Baker din Boston a descoperit că se poate măcina cacao folosind o moară hidraulica. De atunci, prajiturile si torturile de ciocolata au devenit o categorie aparte de dulciuri, cu reprezentanti de seama, precum: tortul german de ciocolata, tortul Padurea Neagra sau super-modernul Lava Cake.
Atat de iubite sunt prajiturile de ciocolata, incat in SUA ele au chiar o zi dedicata, ziua de 27 ianuarie, cand inclusiv in tara noastra au inceput sa fie sarbatorite an de an.
SAPTE SPICE marcheaza anul acesta Ziua prajiturilor din ciocolata prin inaugurarea liniei noi de ambalare la 5kg instalata in moara VALCEA, impreuna cu lansarea unui nou ambalaj al fainii NOBILA. Faina NOBILA este o faina E-free, deosebit de fina, cu gust placut, usor dulce, destinata produselor de cofetarie de cel mai mare rafinament. Gratie calitatii superioare a hartiei si rezistentei sporite, noul ambalaj permite manipulari repetate ale saculetului in timpul productiei si asigura pastrarea caracteristicilor fainii pe toata perioada de depozitare. In acelasi timp, designul atractiv va va ajuta sa identificati cu usurinta produsul in marile lanturi de hipermarketuri, unde acesta este distribuit.
Si, pentru a celebra cum se cuvine ZIUA PRAJITURILOR DE CIOCOLATA, va invitam sa incercati reteta SAPTE SPICE de prajitura Captcha.

ARTICOLE SIMILARE
DECIZIE: Reguli Consolidate pentru Importul Produselor Agricole din Ucraina în România
Secretul unei pizza de succes Pizza. E cea mai simplă și cea mai complicată mâncare. Cu o istorie de sute de ani. Sarbatorita in fiecare an pe 9 februarie. Zeci de rețete. Și câteva secrete. O pizza cu adevărat bună este gustoasă, lejeră și ușor de digerat. După pizza nu trebuie să simți senzația […]
Maratonul de blaturi Foodservice & Hospitality Expo 2023
Castelana. Blatul face pizza? Oaspetii-surpriza pe care i-am avut la Cluj pe 24 noiembrie au dat savoare primului eveniment #maratonuldeblaturi Castelana ce a ajuns in Transilvania! Post Views: 0
Maratonul de blaturi Bacau
Castelana. Blatul face pizza? Oaspetii-surpriza pe care i-am avut laBacau au dat savoare celu de-al doilea eveniment #maratonuldeblaturi Castelana ce a ajuns in Moldova! Post Views: 0
Maratonul de blaturi Craiova
Castelana. Blatul face pizza? Am avut oportunitatea sa aratam ce blaturi se pot face cu #fainacastelana clientilor nostri si celorlalti iubitori de pizza din Olteania, in cadrul evenimentului #maratonuldeblaturi ce a avut loc la Craiova pe 30 martie! Post Views: 0
Maratonul de blaturi Bucuresti
Castelana. Blatul face pizza? Am aflat împreună pe 24 martie 2020 la prima editie din #MaratonulDeBlaturi! Vezi galeria foto de la eveniment aici! Post Views: 0
SAPTE SPICE prezent la Romanian Beef Master 2022!
La inceput de august 2022, SAPTE SPICE a participat cu bucurie si onoare la evenimentul Romanian Beef Master, eveniment de o tinuta remarcabila, in care concursurile si degustarile de top au fost realizate deopotriva de profesionisti, cum ar fi echipa Masters of Flames , cat si de copii talentati si pasionati, din Romania si nu […]
INOVATIE IN MORARIT: Faina secarizata™ – O faina €conomica
INOVATIE IN MORARIT Faina secarizata™ – O faina €conomica In conditiile cresterilor sustinute ale preturilor energiei, dar si materiior prime din industria alimentara, devine tot mai importanta nevoia morarilor de a oferi valoare adaugata clientilor din panificatie si, acestia din urma, consumatorilor lor. Post Views: 0
Maratonul de blaturi Iasi
24 mai 2022, Soft&Grace, Iasi Post Views: 0
Sapte Spice – Partener oficial al CARNEXPO Grill 2022
Sapte Spice, lider pe piata moraritului din Romania, devine Partener oficial al CARNEXPO Grill 2022 si prezinta Castelana, prima gama locala de fainuri profesionale pentru pizza Post Views: 0
Secretul unei pizza de succes
Secretul unei pizza de succes Pizza. E cea mai simplă și cea mai complicată mâncare. Cu o istorie de sute de ani. Sarbatorita in fiecare an pe 9 februarie. Zeci de rețete. Și câteva secrete. O pizza cu adevărat bună este gustoasă, lejeră și ușor de digerat. După pizza nu trebuie să simți senzația […]
Comentarii