In timp ce ciocolata ca băutură se pare ca exista încă din cele mai vechi timpuri, prăjitura cu ciocolată este o invenție destul de recentă.
De ziua prăjiturilor de ciocolată, 27 ianuarie, făina NOBILA îmbracă ţinută de sărbătoare!
In timp ce ciocolata ca băutură se pare ca exista încă din cele mai vechi timpuri, prăjitura cu ciocolată este o invenție destul de recentă.
Se crede că prima prăjitură de ciocolată din lume a fost coaptă la sfârșitul anilor 1800 după ce medicul James Baker din Boston a descoperit că se poate măcina cacao folosind o moară hidraulica. De atunci, prajiturile si torturile de ciocolata au devenit o categorie aparte de dulciuri, cu reprezentanti de seama, precum: tortul german de ciocolata, tortul Padurea Neagra sau super-modernul Lava Cake.
Atat de iubite sunt prajiturile de ciocolata, incat in SUA ele au chiar o zi dedicata, ziua de 27 ianuarie, cand inclusiv in tara noastra au inceput sa fie sarbatorite an de an.
SAPTE SPICE marcheaza anul acesta Ziua prajiturilor din ciocolata prin inaugurarea liniei noi de ambalare la 5kg instalata in moara VALCEA, impreuna cu lansarea unui nou ambalaj al fainii NOBILA. Faina NOBILA este o faina E-free, deosebit de fina, cu gust placut, usor dulce, destinata produselor de cofetarie de cel mai mare rafinament. Gratie calitatii superioare a hartiei si rezistentei sporite, noul ambalaj permite manipulari repetate ale saculetului in timpul productiei si asigura pastrarea caracteristicilor fainii pe toata perioada de depozitare. In acelasi timp, designul atractiv va va ajuta sa identificati cu usurinta produsul in marile lanturi de hipermarketuri, unde acesta este distribuit.
Si, pentru a celebra cum se cuvine ZIUA PRAJITURILOR DE CIOCOLATA, va invitam sa incercati reteta SAPTE SPICE de prajitura Captcha.

ARTICOLE SIMILARE
Perfectionati-va cunostintele de patiserie si cofetarie cu fainurile 7Spice!
Gama extrem de variata de produse pe care vi le putem oferi, precum si calitatea fainurilor noastre au fost punctul de plecare al noii colaborari dintre SAPTE SPICE si ICEP HOTEL SCHOOL, una din cele mai prestigioase scoli europene ce formeaza viitorii profesionisti in domeniul Horeca (cofetari, patiseri, brutari, ciocolatieri si bucatari), cu sedii active […]
Cum sustine SAPTE SPICE livrarile de faina in timpul pandemiei COVID-19
Pentru a asigura continuitatea productiei si a livrarilor de faina, SAPTE SPICE a implementat toate măsurile standardelor interne privind igiena și siguranța alimentară, toate masurile recomandate de autoritati, precum si metode suplimentare de preventie a contaminarii cu COVID-19 a angajaților si a colaboratorilor
Paine cu carbune vegetal, specialitati de patiserie din faina de secara si multe altele… la Indagra 2019!
Paine cu carbune vegetal si caju, chec din faina de secara cu prune uscate si nuca si alte delicatese din domeniul brutariei, cofetariei si gastronomiei autohtone si internationale, intr-un show culinar de exceptie la cel mai important targ alimentar din Europa de Sud Est – Indagra 2019!
O noua faina de elita se alatura gamei COROANA™
COROANA™, gama de top a fainurilor profesionale SAPTE SPICE, se imbogateste cu faina fara amelioratori Contesa, destinata realizarii produselor de patiserie cu foietaj fin, fraged, cu structura inalta.
Fainurile nobile SAPTE SPICE, acum in tinuta de gala
Pe o piaţă în care diversitatea produselor este importantă pentru păstrarea competitivităţii, nevoia de făinuri speciale este în creştere continuă. Care sunt amestecurile de făinuri sau premixurile
SAPTE SPICE – PRODUCATOR DE FAINA CERTIFICAT IFS!
Conditiile meteorologice din acest an, respectiv caldurile excesive din primavara urmate de ploi abundente pe toata durata perioadei de recoltare a graului
Brand Coroana
Conditiile meteorologice din acest an, respectiv caldurile excesive din primavara urmate de ploi abundente pe toata durata perioadei de recoltare a graului
ȘAPTE SPICE Spice – producător certificat IFS!
Calitatea produselor ȘAPTE SPICE este una deosebită, comparativ cu produsele similare din piață, iar garantarea siguranței lor este primordială. De aceea implementăm permanent cel
Featured
Painea Anului 2015
Pe o piaţă în care diversitatea produselor este importantă pentru păstrarea competitivităţii, nevoia de făinuri speciale este în creştere continuă. Care sunt amestecurile de făinuri sau premixurile
Comentarii