In timp ce ciocolata ca băutură se pare ca exista încă din cele mai vechi timpuri, prăjitura cu ciocolată este o invenție destul de recentă.
De ziua prăjiturilor de ciocolată, 27 ianuarie, făina NOBILA îmbracă ţinută de sărbătoare!
In timp ce ciocolata ca băutură se pare ca exista încă din cele mai vechi timpuri, prăjitura cu ciocolată este o invenție destul de recentă.
Se crede că prima prăjitură de ciocolată din lume a fost coaptă la sfârșitul anilor 1800 după ce medicul James Baker din Boston a descoperit că se poate măcina cacao folosind o moară hidraulica. De atunci, prajiturile si torturile de ciocolata au devenit o categorie aparte de dulciuri, cu reprezentanti de seama, precum: tortul german de ciocolata, tortul Padurea Neagra sau super-modernul Lava Cake.
Atat de iubite sunt prajiturile de ciocolata, incat in SUA ele au chiar o zi dedicata, ziua de 27 ianuarie, cand inclusiv in tara noastra au inceput sa fie sarbatorite an de an.
SAPTE SPICE marcheaza anul acesta Ziua prajiturilor din ciocolata prin inaugurarea liniei noi de ambalare la 5kg instalata in moara VALCEA, impreuna cu lansarea unui nou ambalaj al fainii NOBILA. Faina NOBILA este o faina E-free, deosebit de fina, cu gust placut, usor dulce, destinata produselor de cofetarie de cel mai mare rafinament. Gratie calitatii superioare a hartiei si rezistentei sporite, noul ambalaj permite manipulari repetate ale saculetului in timpul productiei si asigura pastrarea caracteristicilor fainii pe toata perioada de depozitare. In acelasi timp, designul atractiv va va ajuta sa identificati cu usurinta produsul in marile lanturi de hipermarketuri, unde acesta este distribuit.
Si, pentru a celebra cum se cuvine ZIUA PRAJITURILOR DE CIOCOLATA, va invitam sa incercati reteta SAPTE SPICE de prajitura Captcha.

ARTICOLE SIMILARE
Maratonul de blaturi Craiova
Castelana. Blatul face pizza? Vom avea oportunitatea sa aratam ce blaturi se pot face cu #fainacastelana clientilor nostri si celorlalti iubitori de pizza din Olteania, in cadrul evenimentului #maratonuldeblaturi ce va avea loc la Craiova pe 30 martie! Mai mult de jumatate din locuri sunt deja ocupate! Grabiti-va sa inscrieti si sa aflati de […]
Maratonul de blaturi Cluj-Napoca
Castelana. Blatul face pizza? Vom avea oportunitatea sa aratam ce blaturi se pot face cu #fainacastelana clientilor nostri si celorlalti iubitori de pizza din Transilvania, in cadrul evenimentului #maratonuldeblaturi ce va avea loc la Cluj pe 24 noiembrie! Mai mult de jumatate din locuri sunt deja ocupate! Grabiti-va sa inscrieti si sa aflati de […]
Maratonul de blaturi Bucuresti
Castelana. Blatul face pizza? Am aflat împreună pe 24 martie 2020 la prima editie din #MaratonulDeBlaturi! Vezi galeria foto de la eveniment aici! Post Views: 0
SAPTE SPICE prezent la Romanian Beef Master 2022!
La inceput de august 2022, SAPTE SPICE a participat cu bucurie si onoare la evenimentul Romanian Beef Master, eveniment de o tinuta remarcabila, in care concursurile si degustarile de top au fost realizate deopotriva de profesionisti, cum ar fi echipa Masters of Flames , cat si de copii talentati si pasionati, din Romania si nu […]
INOVATIE IN MORARIT: Faina secarizata™ – O faina €conomica
INOVATIE IN MORARIT Faina secarizata™ – O faina €conomica In conditiile cresterilor sustinute ale preturilor energiei, dar si materiior prime din industria alimentara, devine tot mai importanta nevoia morarilor de a oferi valoare adaugata clientilor din panificatie si, acestia din urma, consumatorilor lor. Post Views: 0
Maratonul de blaturi Iasi
24 mai 2022, Soft&Grace, Iasi Post Views: 0
Sapte Spice – Partener oficial al CARNEXPO Grill 2022
Sapte Spice, lider pe piata moraritului din Romania, devine Partener oficial al CARNEXPO Grill 2022 si prezinta Castelana, prima gama locala de fainuri profesionale pentru pizza Post Views: 0
Secretul unei pizza de succes
Secretul unei pizza de succes Pizza. E cea mai simplă și cea mai complicată mâncare. Cu o istorie de sute de ani. Sarbatorita in fiecare an pe 9 februarie. Zeci de rețete. Și câteva secrete. O pizza cu adevărat bună este gustoasă, lejeră și ușor de digerat. După pizza nu trebuie să simți senzația […]
Ce ne aduce noul an agricol 2021-2022?
Ca in fiecare an, la finalul perioadei de recoltare ne intrebam cum se contureaza noul an agricol, ce asteptari sa avem de la graul nou, cu ce provocari ne vom confrunta atat noi, cat si dumneavoastra, clientii nostri. Recolta &Calitate Recolta anului 2021, chiar daca nu este complet finalizata in centrul Romaniei, confirma prognoza initiala […]
De ce ne plac atat de mult pastele? Ce este faina grifica?
Faina din care se fabrica pastele poarta denumirea de faina grifica. Ea reprezinta de fapt un amestec de grisuri de granulozitati diferite, dar omogene. Particulele cele mai grosiere pot fi de peste trei ori mai mari in diametru decat particulele de faina. Post Views: 0
Comentarii