Sănătoasă, delicioasă, consistentă, pâinea de secară are foarte multe beneficii pentru sănătate, fiind o bogată sursă de magneziu, un mineral care acționează în calitate de co-factor pentru mai mult de 300 de enzime, inclusiv pentru enzimele implicate în utilizarea glucozei și secreția de insulina.
Pe lângă avantajele nutriționale, importante sunt și beneficiile din procesul de producție. Astfel, recomandăm mixul de secară integrală cu semințe, produs din gama ȘAPTE SPICE care, pe lângă calitățile nutriționale, oferă numeroase avantaje în prelucrare:
- se poate folosi în amestec cu orice tip de făină de grâu,
- pâinea produsă pe baza acestui mix se poate realiza și la tavă,
- are o capacitate de hidratare mare, rezultând un număr mare de bucăți de produs finit și, astfel, eficiență bună,
- risc redus de rebuturi,
- produsul obținut se păstrează proaspăt pe toată perioada termenului de valabilitate,
- ușurința în utilizare,
- se câștigă timp în procesul de fabricație, prin evitarea dozărilor pentru fiecare ingredient,
- este sigur: datorită modului simplu de utilizat, erorile de cântărire sunt eliminate,
- generează economie de spațiu în depozit.
- se poate folosi în amestec cu orice tip de făină de grâu,
- pâinea produsă pe baza acestui mix se poate realiza și la tavă,
- are o capacitate de hidratare mare, rezultând un număr mare de bucăți de produs finit și, astfel, eficiență bună,
- risc redus de rebuturi,
- produsul obținut se păstrează proaspăt pe toată perioada termenului de valabilitate,
- ușurința în utilizare,
- se câștigă timp în procesul de fabricație, prin evitarea dozărilor pentru fiecare ingredient,
- este sigur: datorită modului simplu de utilizat, erorile de cântărire sunt eliminate,
- generează economie de spațiu în depozit.
De asemenea, vă propunem inclusiv o rețetă de preparare pentru pâine, din Mix de secară integrală cu semințe de la 7Spice.
Rețeta propusă:
Ingrediente aluat:
• 50kg mix secară integrală cu semințe
• 50kg făină de grâu integrală ȘAPTE SPICE
• 2kg drojdie
• 2kg sare
• 65l apă
Rețeta propusă:
Ingrediente aluat:
• 50kg mix secară integrală cu semințe
• 50kg făină de grâu integrală ȘAPTE SPICE
• 2kg drojdie
• 2kg sare
• 65l apă
Mod de lucru:
Se amestecă în cuva malaxorului toate ingredientele timp de 8 minute la viteză lentă și 2 minute la viteză rapidă.
Aluatul obținut se lasă la relaxat în cuva malaxorului 15 minute, temperatura aluatului fiind de 26º – 27º C.
După relaxare, aluatul se divizează în bucăți de 570g.
Premodelare – formă rotundă; modelare finală – formă rotundă/franzelă.
Se dospește timp de 45 minute în dospitor, la 35ºC și 80% umiditate.
Se coace la 230º – 245º C, timp de 23 – 25 minute.
Se amestecă în cuva malaxorului toate ingredientele timp de 8 minute la viteză lentă și 2 minute la viteză rapidă.
Aluatul obținut se lasă la relaxat în cuva malaxorului 15 minute, temperatura aluatului fiind de 26º – 27º C.
După relaxare, aluatul se divizează în bucăți de 570g.
Premodelare – formă rotundă; modelare finală – formă rotundă/franzelă.
Se dospește timp de 45 minute în dospitor, la 35ºC și 80% umiditate.
Se coace la 230º – 245º C, timp de 23 – 25 minute.
ARTICOLE SIMILARE
Maratonul de blaturi Bacau
Castelana. Blatul face pizza? Oaspetii-surpriza pe care i-am avut la Cluj pe 24 noiembrie au dat savoare primului eveniment #maratonuldeblaturi Castelana ce a ajuns in Transilvania! Post Views: 0
Maratonul de blaturi Craiova
Castelana. Blatul face pizza? Am avut oportunitatea sa aratam ce blaturi se pot face cu #fainacastelana clientilor nostri si celorlalti iubitori de pizza din Olteania, in cadrul evenimentului #maratonuldeblaturi ce a avut loc la Craiova pe 30 martie! Post Views: 0
Maratonul de blaturi Bucuresti
Castelana. Blatul face pizza? Am aflat împreună pe 24 martie 2020 la prima editie din #MaratonulDeBlaturi! Vezi galeria foto de la eveniment aici! Post Views: 0
SAPTE SPICE prezent la Romanian Beef Master 2022!
La inceput de august 2022, SAPTE SPICE a participat cu bucurie si onoare la evenimentul Romanian Beef Master, eveniment de o tinuta remarcabila, in care concursurile si degustarile de top au fost realizate deopotriva de profesionisti, cum ar fi echipa Masters of Flames , cat si de copii talentati si pasionati, din Romania si nu […]
CUM VOM CUMPARA IN 2030? Tendintele de shopping ale deceniului urmator
Universul virtual din Metaverse, experientele personalizate, realitatea augmentata, ecosistemul "figital", precum si economia circulara, in care produsele nu se mai consuma rapid si intensiv, ci se reutilizeaza si recicleaza sunt cateva din tendintele de shoping ale urmatorului deceniu
INOVATIE IN MORARIT: Faina secarizata™ – O faina €conomica
INOVATIE IN MORARIT Faina secarizata™ – O faina €conomica In conditiile cresterilor sustinute ale preturilor energiei, dar si materiior prime din industria alimentara, devine tot mai importanta nevoia morarilor de a oferi valoare adaugata clientilor din panificatie si, acestia din urma, consumatorilor lor. Post Views: 0
Maratonul de blaturi Iasi
24 mai 2022, Soft&Grace, Iasi Post Views: 0
Sapte Spice – Partener oficial al CARNEXPO Grill 2022
Sapte Spice, lider pe piata moraritului din Romania, devine Partener oficial al CARNEXPO Grill 2022 si prezinta Castelana, prima gama locala de fainuri profesionale pentru pizza Post Views: 0
Secretul unei pizza de succes
Secretul unei pizza de succes Pizza. E cea mai simplă și cea mai complicată mâncare. Cu o istorie de sute de ani. Sarbatorita in fiecare an pe 9 februarie. Zeci de rețete. Și câteva secrete. O pizza cu adevărat bună este gustoasă, lejeră și ușor de digerat. După pizza nu trebuie să simți senzația […]
Cozonacul–retete-traditionale-sau-reinterpretari-moderne..
Cozonacul – retete traditionale sau reinterpretari moderne O data cu instalarea de drept a toamnei, cu zilele care se scurteaza si temperaturile care scad, gandul incepe sa ne zboare la sarbatorile de iarna.. Asteptarea lor ne inveseleste zilele, dar ne aduce si emotia pregatirilor.. produsului cel mai emblematic – popularul cozonac! Cozonacul este, cu […]
Comentarii