[seo-breadcrumbs]

Paine de secară integrală cu semințe

Sănătoasă, delicioasă, consistentă, pâinea de secară are foarte multe beneficii pentru sănătate, fiind o bogată sursă de magneziu, un mineral care acționează în calitate de co-factor pentru mai mult de 300 de enzime, inclusiv pentru enzimele implicate în utilizarea glucozei și secreția de insulina.
Pe lângă avantajele nutriționale, importante sunt și beneficiile din procesul de producție. Astfel, recomandăm mixul de secară integrală cu semințe, produs din gama ȘAPTE SPICE care, pe lângă calitățile nutriționale, oferă numeroase avantaje în prelucrare:
- se poate folosi în amestec cu orice tip de făină de grâu,
- pâinea produsă pe baza acestui mix se poate realiza și la tavă,
- are o capacitate de hidratare mare, rezultând un număr mare de bucăți de produs finit și, astfel, eficiență bună,
- risc redus de rebuturi,
- produsul obținut se păstrează proaspăt pe toată perioada termenului de valabilitate,
- ușurința în utilizare,
- se câștigă timp în procesul de fabricație, prin evitarea dozărilor pentru fiecare ingredient,
- este sigur: datorită modului simplu de utilizat, erorile de cântărire sunt eliminate,
- generează economie de spațiu în depozit.
De asemenea, vă propunem inclusiv o rețetă de preparare pentru pâine, din Mix de secară integrală cu semințe de la 7Spice.
Rețeta propusă:

Ingrediente aluat:
• 50kg mix secară integrală cu semințe
• 50kg făină de grâu integrală ȘAPTE SPICE
• 2kg drojdie
• 2kg sare
• 65l apă
Mod de lucru:
Se amestecă în cuva malaxorului toate ingredientele timp de 8 minute la viteză lentă și 2 minute la viteză rapidă.
Aluatul obținut se lasă la relaxat în cuva malaxorului 15 minute, temperatura aluatului fiind de 26º – 27º C.
După relaxare, aluatul se divizează în bucăți de 570g.
Premodelare – formă rotundă; modelare finală – formă rotundă/franzelă.
Se dospește timp de 45 minute în dospitor, la 35ºC și 80% umiditate.
Se coace la 230º – 245º C, timp de 23 – 25 minute.