Sănătoasă, delicioasă, consistentă, pâinea de secară are foarte multe beneficii pentru sănătate, fiind o bogată sursă de magneziu, un mineral care acționează în calitate de co-factor pentru mai mult de 300 de enzime, inclusiv pentru enzimele implicate în utilizarea glucozei și secreția de insulina.
Pe lângă avantajele nutriționale, importante sunt și beneficiile din procesul de producție. Astfel, recomandăm mixul de secară integrală cu semințe, produs din gama ȘAPTE SPICE care, pe lângă calitățile nutriționale, oferă numeroase avantaje în prelucrare:
- se poate folosi în amestec cu orice tip de făină de grâu,
- pâinea produsă pe baza acestui mix se poate realiza și la tavă,
- are o capacitate de hidratare mare, rezultând un număr mare de bucăți de produs finit și, astfel, eficiență bună,
- risc redus de rebuturi,
- produsul obținut se păstrează proaspăt pe toată perioada termenului de valabilitate,
- ușurința în utilizare,
- se câștigă timp în procesul de fabricație, prin evitarea dozărilor pentru fiecare ingredient,
- este sigur: datorită modului simplu de utilizat, erorile de cântărire sunt eliminate,
- generează economie de spațiu în depozit.
- se poate folosi în amestec cu orice tip de făină de grâu,
- pâinea produsă pe baza acestui mix se poate realiza și la tavă,
- are o capacitate de hidratare mare, rezultând un număr mare de bucăți de produs finit și, astfel, eficiență bună,
- risc redus de rebuturi,
- produsul obținut se păstrează proaspăt pe toată perioada termenului de valabilitate,
- ușurința în utilizare,
- se câștigă timp în procesul de fabricație, prin evitarea dozărilor pentru fiecare ingredient,
- este sigur: datorită modului simplu de utilizat, erorile de cântărire sunt eliminate,
- generează economie de spațiu în depozit.
De asemenea, vă propunem inclusiv o rețetă de preparare pentru pâine, din Mix de secară integrală cu semințe de la 7Spice.
Rețeta propusă:
Ingrediente aluat:
• 50kg mix secară integrală cu semințe
• 50kg făină de grâu integrală ȘAPTE SPICE
• 2kg drojdie
• 2kg sare
• 65l apă
Rețeta propusă:
Ingrediente aluat:
• 50kg mix secară integrală cu semințe
• 50kg făină de grâu integrală ȘAPTE SPICE
• 2kg drojdie
• 2kg sare
• 65l apă
Mod de lucru:
Se amestecă în cuva malaxorului toate ingredientele timp de 8 minute la viteză lentă și 2 minute la viteză rapidă.
Aluatul obținut se lasă la relaxat în cuva malaxorului 15 minute, temperatura aluatului fiind de 26º – 27º C.
După relaxare, aluatul se divizează în bucăți de 570g.
Premodelare – formă rotundă; modelare finală – formă rotundă/franzelă.
Se dospește timp de 45 minute în dospitor, la 35ºC și 80% umiditate.
Se coace la 230º – 245º C, timp de 23 – 25 minute.
Se amestecă în cuva malaxorului toate ingredientele timp de 8 minute la viteză lentă și 2 minute la viteză rapidă.
Aluatul obținut se lasă la relaxat în cuva malaxorului 15 minute, temperatura aluatului fiind de 26º – 27º C.
După relaxare, aluatul se divizează în bucăți de 570g.
Premodelare – formă rotundă; modelare finală – formă rotundă/franzelă.
Se dospește timp de 45 minute în dospitor, la 35ºC și 80% umiditate.
Se coace la 230º – 245º C, timp de 23 – 25 minute.
ARTICOLE SIMILARE
Prajitura Captcha
Prajitura aristocrata din ciocolata, frageda si fina, caracterizata printr-o mare versatilitate, putand fi realizata atat in casa, cat si industrial, cu orice tip de umplutura: de vanilie, nuca, fructe, sau alte filling-uri
Paine din faina integrală de secara si faina de grau 650
Faina integrala de secara are un conținut bogat în fibre, care îmbunătățesc tranzitul intestinal si este o sursă de antioxidanți și nutrienți, precum magneziu, potasiu, fosfor, vitamina B9 și proteine; folosita in amestec cu faina alba de grau, confera o savoare spcifica preparatelor dorite.
Inca in pandemie, toamna vine cu o raza de optimism!
Acum, dupa ce socul de inceput al pandemiei a trecut si lumea incepe incet-incet, sa reintre in normal, cu totii ne intrebam daca vanzarile noastre vor reveni la nivelurile dinainte de pandemie. Studiul realizat de catre EY, una din cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, a intrebat consumatorii ce cred ei […]
Paine integrală
FĂINĂ DIETETICĂ INTEGRALĂ de la 7Spice este destinată obţinerii produselor de panificaţie si franzelărie integrală, nu neaparat cu volum mare, dar cu gust specific tradiţional;
Cum se va schimba comportamentul de cumparare dupa pandemia COVID-19?
Acum, dupa ce socul de inceput al pandemiei a trecut si lumea incepe incet-incet, sa reintre in normal, cu totii ne intrebam daca vanzarile noastre vor reveni la nivelurile dinainte de pandemie. Studiul realizat de catre EY, una din cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, a intrebat consumatorii ce cred ei […]
Cateva trucuri pentru paine mai gustoasa!
Cateva idei economice pentru a crea produse mai apetisante si care se pastreaza proaspete mai mult timp, in aceasta perioada plina de provocari Post Views: 0
Secretul unor produse de patiserie mai atractive pentru tineri!
Produsele gen cupcake sau macarons creeaza un impact vizual fantastic prin folosirea culorilor vii; cum ar trebui sa se adapteze produsele de patiserie acestei tendinte?
Statistici ale sandwich-urilor
Sandwich-ul e printre cele mai populare și “la îndemână” gustari sandwich-urile gata-preparate pentru comercializare sunt o oportunitate de business tot mai profitabilă. V-ați întrebat vreodată care sunt tendințele în materie de
Șapte tendințe la Sweets & Snacks Expo, Chicago
Știați că până în 2022, jumătate din produsele ambalate individual realizate de companiile participante la expoziția internațională Sweets & Snacks Expo ce a avut loc în Chicago, vor fi disponibile în dimensiuni care conțin 200 de calorii sau mai puțin per pachet?
Topul tendințelor în designul ambalajelor de hârtie
Care sunt tendințele de vârf în designul cutiei de carton pliabile și al cutiei rigide? Propunerile înscrise la concursul North American Paperboard Packaging Competition ne dezvăluie cum vor arăta ambalajele din viitorul apropiat:
Comentarii