[seo-breadcrumbs]

Pungile din plastic subțire vor dispărea de pe piața românească

Potrivit proiectului de lege aprobat de Guvern, de la 1 iulie 2018 se interzice introducerea pe piața națională a pungilor de transport din plastic subţire (sub 50 de microni) și foarte subțire (sub 15 microni) cu mâner, iar de la 1 ianuarie 2019, comercializarea lor.

În plus, conform proiectului, începând cu 27 mai 2018, Ministerul Mediului va raporta consumul anual de pungi de transport din plastic subțire atunci când va furniza către Comisia Europeană date privind gestionarea ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje.

Potrivit proiectului de lege, autoritățile competente promovează campanii de informare și educare a publicului și a operatorilor economici privind sistemele de returnare, colectare și valorificare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje și impactul dăunător pe care îl au asupra mediului, consumul excesiv de pungi de transport din plastic subțire.

Și în România nivelul actual al consumului de pungi de transport din plastic creează cantități ridicate de deşeuri, care conduc la poluarea mediului şi agravează problema deşeurilor abandonate.

Sursa: http://www.roaliment.ro/ambalaje/pungile-din-plastic-subtire-vor-disparea-de-pe-piata-romaneasca/

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Related Posts

No related post.