[seo-breadcrumbs]

Paine integrală

FĂINĂ DIETETICĂ INTEGRALĂ de la 7Spice este destinată obţinerii produselor de panificaţie si franzelărie integrală, nu neaparat cu volum mare, dar cu gust specific tradiţional;
Aceasta faina are aport caloric mai scăzut decăt făinurile albe si este bogată în fibre şi proteine. Asigură o hidratare a aluatului de minim 60%, măreşte termenul de prospeţime al produsului finit cu cel puţin 24 ore si reduce consumul de drojdie cu minim 0,400 kg pentru 100kg de făină
De asemenea, vă propunem inclusiv o rețetă de preparare pentru pâine, din faina integrala 7Spice.

Rețeta propusă:

Ingrediente aluat:
• 100 kg făină integrală
 • 1,5-2,2 kg drojdie
• 2 kg sare
• 64-66 l apă

Pentru a realiza o pâine cu gust deosebit, putem adăuga 2 kg seminţe de floarea soarelui la fiecare 100kg de făină integrală.
Mod de lucru:
1. Se amestecă toate ingredientele în cuva malaxorului timp de 7 min la viteză lentă și 3 min la viteză rapidă.
2. Aluatul obținut se lasă la relaxat în cuva malaxorului 20 min.
3. După relaxare se divizează aluatul la 0,570 kg
4. Se premodelează în formă rotundă. Se modelează final în formă de franzelă sau pe rotund.
5. Se lasă la dospit în dospitor timp de 45-50 min., la temperatura de 30°C şi umiditate de 70%.
6. Se coace la 230-240°C timp de 25-27 min., cu abur.