FĂINĂ DIETETICĂ INTEGRALĂ de la 7Spice este destinată obţinerii produselor de panificaţie si franzelărie integrală, nu neaparat cu volum mare, dar cu gust specific tradiţional;
Aceasta faina are aport caloric mai scăzut decăt făinurile albe si este bogată în fibre şi proteine. Asigură o hidratare a aluatului de minim 60%, măreşte termenul de prospeţime al produsului finit cu cel puţin 24 ore si reduce consumul de drojdie cu minim 0,400 kg pentru 100kg de făină
De asemenea, vă propunem inclusiv o rețetă de preparare pentru pâine, din faina integrala 7Spice.
Rețeta propusă:
Ingrediente aluat:
Pentru a realiza o pâine cu gust deosebit, putem adăuga 2 kg seminţe de floarea soarelui la fiecare 100kg de făină integrală.
Rețeta propusă:
Ingrediente aluat:
• 100 kg făină integrală
• 1,5-2,2 kg drojdie
• 2 kg sare
• 64-66 l apă
• 1,5-2,2 kg drojdie
• 2 kg sare
• 64-66 l apă
Pentru a realiza o pâine cu gust deosebit, putem adăuga 2 kg seminţe de floarea soarelui la fiecare 100kg de făină integrală.
Mod de lucru:
1. Se amestecă toate ingredientele în cuva malaxorului timp de 7 min la viteză lentă și 3 min la viteză rapidă.
2. Aluatul obținut se lasă la relaxat în cuva malaxorului 20 min.
3. După relaxare se divizează aluatul la 0,570 kg
4. Se premodelează în formă rotundă. Se modelează final în formă de franzelă sau pe rotund.
5. Se lasă la dospit în dospitor timp de 45-50 min., la temperatura de 30°C şi umiditate de 70%.
6. Se coace la 230-240°C timp de 25-27 min., cu abur.
2. Aluatul obținut se lasă la relaxat în cuva malaxorului 20 min.
3. După relaxare se divizează aluatul la 0,570 kg
4. Se premodelează în formă rotundă. Se modelează final în formă de franzelă sau pe rotund.
5. Se lasă la dospit în dospitor timp de 45-50 min., la temperatura de 30°C şi umiditate de 70%.
6. Se coace la 230-240°C timp de 25-27 min., cu abur.
ARTICOLE SIMILARE
DECIZIE: Reguli Consolidate pentru Importul Produselor Agricole din Ucraina în România
Secretul unei pizza de succes Pizza. E cea mai simplă și cea mai complicată mâncare. Cu o istorie de sute de ani. Sarbatorita in fiecare an pe 9 februarie. Zeci de rețete. Și câteva secrete. O pizza cu adevărat bună este gustoasă, lejeră și ușor de digerat. După pizza nu trebuie să simți senzația […]
Maratonul de blaturi Foodservice & Hospitality Expo 2023
Castelana. Blatul face pizza? Oaspetii-surpriza pe care i-am avut la Cluj pe 24 noiembrie au dat savoare primului eveniment #maratonuldeblaturi Castelana ce a ajuns in Transilvania! Post Views: 0
Maratonul de blaturi Bacau
Castelana. Blatul face pizza? Oaspetii-surpriza pe care i-am avut laBacau au dat savoare celu de-al doilea eveniment #maratonuldeblaturi Castelana ce a ajuns in Moldova! Post Views: 0
Maratonul de blaturi Craiova
Castelana. Blatul face pizza? Am avut oportunitatea sa aratam ce blaturi se pot face cu #fainacastelana clientilor nostri si celorlalti iubitori de pizza din Olteania, in cadrul evenimentului #maratonuldeblaturi ce a avut loc la Craiova pe 30 martie! Post Views: 0
Maratonul de blaturi Bucuresti
Castelana. Blatul face pizza? Am aflat împreună pe 24 martie 2020 la prima editie din #MaratonulDeBlaturi! Vezi galeria foto de la eveniment aici! Post Views: 0
SAPTE SPICE prezent la Romanian Beef Master 2022!
La inceput de august 2022, SAPTE SPICE a participat cu bucurie si onoare la evenimentul Romanian Beef Master, eveniment de o tinuta remarcabila, in care concursurile si degustarile de top au fost realizate deopotriva de profesionisti, cum ar fi echipa Masters of Flames , cat si de copii talentati si pasionati, din Romania si nu […]
CUM VOM CUMPARA IN 2030? Tendintele de shopping ale deceniului urmator
Universul virtual din Metaverse, experientele personalizate, realitatea augmentata, ecosistemul "figital", precum si economia circulara, in care produsele nu se mai consuma rapid si intensiv, ci se reutilizeaza si recicleaza sunt cateva din tendintele de shoping ale urmatorului deceniu
INOVATIE IN MORARIT: Faina secarizata™ – O faina €conomica
INOVATIE IN MORARIT Faina secarizata™ – O faina €conomica In conditiile cresterilor sustinute ale preturilor energiei, dar si materiior prime din industria alimentara, devine tot mai importanta nevoia morarilor de a oferi valoare adaugata clientilor din panificatie si, acestia din urma, consumatorilor lor. Post Views: 0
Maratonul de blaturi Iasi
24 mai 2022, Soft&Grace, Iasi Post Views: 0
Sapte Spice – Partener oficial al CARNEXPO Grill 2022
Sapte Spice, lider pe piata moraritului din Romania, devine Partener oficial al CARNEXPO Grill 2022 si prezinta Castelana, prima gama locala de fainuri profesionale pentru pizza Post Views: 0
Comentarii