[seo-breadcrumbs]

De ce ne plac atat de mult pastele? Ce este faina grifica?

Pastele sunt, cu siguranta, unul din cele mai indragite alimente, la orice varsta. Iubim atat gustul delicios si zecile de moduri de preparare, cat si faptul ca ne duc cu gandul la .. Bella Italia si taramurile ei insorite …

Ce face totusi pastele sa fie atat de speciale..?!
 Faina din care se fabrica pastele poarta denumirea de faina grifica. Ea reprezinta de fapt un amestec de grisuri de granulozitati diferite, dar omogene. Particulele cele mai grosiere pot fi de peste trei ori mai mari in diametru decat particulele de faina. Aceste grisuri pot fi obtinute atat din grau dur, cat si din grau moale, cel care se cultiva si la noi in tara.

Graul de calitate foarte buna pentru faina grifica este cel cu continut mare de gluten si cu sticlozitate mare.. Zonele cele mai insorite, cum ar fi sudul Romaniei, zona Dobrogei de exemplu, sunt cele care dau grau cu aceste caracteristici.


De ce avem nevoie pentru a obtine paste de calitate superioara?

Calitatea fainii, data de tehnologia si expertiza morarului, sunt decisive pentru a produce paste de calitate superioara.
Făina trebuie să fie alba, fara puncte brune de tarata sau negre, urmare a unei curatari mecanice insuficiente a graului, cu granulozitate omogenă și capacitatea de a absorbi lichidele (apa, ouale) din procesul de productie.
În plus, făina trebuie să facă aluatul elastic - pentru a obține diferite tipuri de paste - și impermeabil, pentru a nu se înmuia din cauza apei conținute în umplutură.
Mai mult, făina trebuie să asigure prepararea rapidă și perfectă a produsului.


Care este cea mai buna faina grifica?

Unicitatea fainii grifice este data de faptul ca ea este 100% personalizata in functie de procesul de fabricatie al producatorului de paste. Nu exista o faina grifica universala, nici ideala, parametrii ei variind in functie de tipul de paste la care este folosita, reteta de fabricatie (cu/fara ou), modalitatea de uscare si alti parametri ai procesului tehnologic.


Se gaseste faina grifica in Romania?

SAPTE SPICE
este una din putinele companii de morarit din Romania care detine tehnologia si expertiza necesare pentru a produce o faina grifica de calitate comparabila cu cea tarilor cu traditie in productia de paste.
 In functie de parametrii procesului tehnologic, va putem propune faina cea mai potrivita, sau putem crea faina dorita de dumneavoastra, cu caracteristicile de care aveti nevoie.

Pentru alte detalii sau comenzi, va rugam sa ne contactati la www.saptespice.ro/contact