[seo-breadcrumbs]

ȘAPTE SPICE lansează Castelana - prima gamă locală de făinuri profesionale pentru pizza

București, 23 iunie 2021 - ȘAPTE SPICE, lider pe piața morăritului din România, anunță lansarea unei game speciale dedicate producătorilor de pizza
Castelana este gândită să ofere cel mai bun produs de bază pentru blat și să îi ajute pe pizzari să pună în aplicare rețetele așa cum și-au dorit


Ce este Castelana?

Castelana de la ȘAPTE SPICE este prima gamă românească de făinuri profesionale pentru pizza. Gama acoperă toate tipurile de tehnologii, timpi de dospire și niveluri de hidratare.


De ce trei ambalaje diferite, in culorile rosu, albastru si verde?

Inspirația atât pentru produs, cât și pentru design vine din Italia, unde fiecare culoare exprimă o anumită putere a făinurilor și un anumit timp de maturare. Astfel, există Castelana Rossa, o făină puternică pentru maturare lungă, Castelana Blu, făină pentru timpi medii de maturare și Castelana Verde, făină pentru procese tehnologice cu timpi scurți de maturare.

Despre SAPTE SPICE
Înainte de această lansare, ȘAPTE SPICE a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 264,7 milioane de lei, iar pentru 2021 estimează o creștere până la 300 milioane lei.
Dintre produsele deja disponibile, făina 650 continuă să fie cea mai populară.
Castelana vine, însă, în completarea portofoliului prin care ȘAPTE SPICE s-a remarcat, și anume făinuri speciale premium reunite în gama Coroana. Totodată, portofoliul cuprinde și gama de făinuri negre, integrale și grahamuri, dintre care cea mai cunoscută este făina Grâu Întreg™, făină cu adevărat integrală.

„Pizza este, fără îndoială, cel mai popular și iubit produs alimentar în sectorul HoReCa și nu numai. Însă, ce am remarcat noi este că, până în momentul de față, nu exista în România o gamă de făinuri profesionale dedicate. Producătorii locali, în marea lor majoritate, erau nevoiți să utilizeze făinuri de import. Odată cu introducerea pe piață a gamei Castelana le garantăm că vor obține rezultatele dorite cu un produs 100% local. Pentru a reuși acest lucru colaborăm direct cu fermierii din România și, în special cu cei care pun accent pe tehnologie , deoarece făinurile noastre au nevoie de grâu cu anumiți parametri pentru a obține calitatea dorită”, a declarat Dana Iorga, Director General Executiv, ȘAPTE SPICE.

Estimarea ȘAPTE SPICE pentru 2021 este vânzarea a aproape 2.000 de tone de produse din gama Castelana.
Piața dedicată făinurilor de pizza este estimată la peste 20 milioane lei anual.
Compania remarcă însă că piața de făinuri, ca toate celelalte, a urmat tendințele majore din economie. Astfel, consumatorii au devenit mai sofisticați și a crescut cererea de făinuri speciale, dedicate. Mai mult decât atât, interesul pentru o nutriție sănătoasă este în creștere, ceea ce determină sporirea gradului de folosire a făinurilor negre, integrale, cu conținut redus de gluten sau fără amelioratori.

În prezent, făinurile Castelana se regăsesc în lanțuri de magazine, precum Selgros, Carrefour, Cora, dar și online prin Bringo.

Detalii despre cele trei produse puteti gasi pe site-ul companiei producatoare.