Log-in | Register
 
7spice
 

Tarata de grau

      Tarata este invelisul exterior al bobului de grau. Ea contine antioxidanti importanti, vitamine din grupa B si fibra. Tarata este zdrobita prin macinare si separata de faina in timpul cernerii. In procesul de macinis al graului, tarata este considerata un reziduu.

      Componentele nutritive ale taratei reprezinta cca 30% din compozitia acesteia, repartizate astfel: proteine 12%, glucide 15%, grăsimi 4%.

       In afara de acestea, taratele mai contin alți factori nutritivi:
        -   MINERALE: Fe, Mg, Mn, Se, Zn, etc, vitamine: B3, B6, B1


        -   FIBRE VEGETALE care sunt elemente nutritive doar pentru rumegătoare: celuloză, lignină, silicați, hemiceluloză.

Pentru comenzi, va invitam sa accesati pagina Contact.


  • NOU! Tarata peletizata
    NOU! Tarata peletizata
  • Tarata furajera pulbere
    Tarata furajera pulbere
  • Tarate de grau alimentara
    Tarate de grau alimentara
Tarata furajera pulbere

Tarata furajera pulbere

Produs obtinut prin macinarea invelisul exterior al bobului de grau, folosit ca furaje pentru hrana animalelor, mai ales pentru bovine, ovine și cabaline, dar se pot folosi si la capre, iepuri, pasari si chiar pesti si crustacee.

In functie de tipul de animal, tarata se administreaza in mod diferit si pentru scopuri diferite:
        -la armasarii de reproductie: pentru imbunatatirea digestiei
        -la vaci, pentru imbunatatirea productiei de lapte, dar si ca sursa buna de proteina si de fosfor
        -la porci, in special scroafe gestante, etc.
      
Ambalare:
      -sac de rafie 20 - 40kg