Log-in | Register
 
7spice
 
Media

Paine germana Stollen

Crăciunul este perioada din an in care cu totii suntem deschisi sa experimentam varietati culinare noi. 7 Spice va propune o  reteta delicioasa de pâine germana traditionala de Crăciun, cu care va puteti bucura clientii si familia.

Painea germana din Pennsylvania - Stollen

Aceasta este o  pâine tradițională de Crăciun, servita de germanii din Pennsylvania în timpul sărbătorilor de iarnă. Este o pâine dulce care se prepara foarte ușor . Acoperita cu glazură delicioasa și fructe confiate, această pâine satisface cu ușurință dorinta de ceva dulce.

Ingrediente

*Reteta propusa pentru un sac faina 650 40 kg

  • 8 l de lapte, la temperatura camerei

  • 1,6 kg de unt, moale

  • 1,5 kg zahăr

  • 320 gr drojdie uscată

  • 135 gr  de sare

  • 27 oua mari

  • 54 gr cardamon

  • 3,2 kg stafide

  • 800 gr coacăze

  • 800 gr amestec de fructe confiate

  • 1,5 kg cană de migdale

  • 1,6 kg de coaja de portocală rasă

  • 800 gr coaja de lamaie rasă

  • 40 kg de făină 650 7 Spice

  • 6 kg zahăr pudră

  • 67 gr unt, moale

  • apă

  • fructe confiate

 

Preparare

1. Se malaxeaza 8 l de lapte, 1,6 kg de unt, 1,5 kg de zahăr, 320 gr drojdie, 135 gr sare, 27 de oua, și 54 gr cardamon. Adugati  20 kg de faina. Ulterior, se adauga si se amestecă  stafidele, coacăzele, fructele confiate, migdalele, cojile de portocale, și coajile de lamaie. Se adauga făină rămasă si se amestecă până la obtinerea unui aluat moale. Exista posibilitatea sa nu aveti  nevoie de toata cantitatea de făină specificata în rețeta.

2. Se framanta aluatul timp de 8 minute, apoi se toarna intr-un lighean uns si se lasa la crescut timp de o ora.

3. Asezati aluatul din nou pe blatul presarat cu faina. Framantati timp de 5 minute. Divizati aluatul în bucati de 570 g. Modelati pe lung. Așezați pâinile in tavile bine unse. Acoperiti si lasati sa creasca timp de aproximativ 40 de minute pana cand dimensiunea se dubleaza.

4. Coaceti la 190° C timp de 15 până la 20 de minute. Scoateti painea din cuptor si asezati-o pe un blat pana cand se raceste. În timp ce pâinea este încă calda, amestecati zahărul ramas cu 67 gr de unt și apă suficientă pentru a face o glazură groasă. Peste glazura presarati fructele confiate pe fiecare bucata, iar ulterior lasati la racit.

  • Faina Grau Intreg 1kg
    Faina Grau Intreg 1kg
  • Faina cozonac lux
    Faina cozonac lux
  • Mix blat pizza
    Mix blat pizza
  • Mix blat tort
    Mix blat tort
  • Faina 000 Superioara 1kg
    Faina 000 Superioara 1kg
  • Faina Regina
    Faina Regina
  • Mix croissant
    Mix croissant
  • Mix Covrigi
    Mix Covrigi
  • Faina pentru Cozonaci 1kg
    Faina pentru Cozonaci 1kg
  • Faina croissant
    Faina croissant
  • Mix coji ecler
    Mix coji ecler
  • Mix Paine Pave
    Mix Paine Pave
  • Faina pentru Prajituri 1kg
    Faina pentru Prajituri 1kg
  • Faina foietaj
    Faina foietaj
  • Mix chec integral
    Mix chec integral
  • Mix Paine Taraneasca Neagra
    Mix Paine Taraneasca Neagra
  • Faina alba 480
    Faina alba 480
  • Faina 650 1kg
    Faina 650 1kg
  • Faina napolitane
    Faina napolitane
  • Mix chec
    Mix chec
  • Mix Paine Integrala Naturala
    Mix Paine Integrala Naturala
  • Gris de grau 500g
    Gris de grau 500g
  • Faina 550 extra
    Faina 550 extra
  • Mix cu Maia de Secara
    Mix cu Maia de Secara
  • Mix cozonac sarbatori
    Mix cozonac sarbatori
  • Tarata de grau 1kg
    Tarata de grau 1kg
  • Mix cozonac
    Mix cozonac
  • Mix gogosi
    Mix gogosi
  • Mix gogosi de post
    Mix gogosi de post
  • YAMMIX paine alba
    YAMMIX paine alba
  • YAMMIX paine Graham
    YAMMIX paine Graham
  • YAMMIX Paine neagra cu seminte
    YAMMIX Paine neagra cu seminte
  • Faina Ducesa
    Faina Ducesa
  • Faina alba 650
    Faina alba 650
  • Faina semi alba 800
    Faina semi alba 800
  • Faina neagra 1350
    Faina neagra 1350
  • Faina integrala
    Faina integrala
  • Faina Graham
    Faina Graham
  • Faina Grau Intreg
    Faina Grau Intreg
  • Faina pizza
    Faina pizza
  • Faina secara
    Faina secara
  • Faina neagra 1250
    Faina neagra 1250
  • Paine Pave
    Paine Pave
  • Mix integral natural
    Mix integral natural
  • Faina Grifica
    Faina Grifica
  • Gris
    Gris
  • NOU! Tarata peletizata
    NOU! Tarata peletizata
  • Tarata furajera pulbere
    Tarata furajera pulbere
  • Tarate alimentara
    Tarate alimentara
  • Tarate de grau alimentara
    Tarate de grau alimentara
  • Faina Graham Special
    Faina Graham Special
  • Mix Pavé Negru
    Mix Pavé Negru
  • Mix Pavé Secara
    Mix Pavé Secara
  • Mix Bagheta cu Seminte
    Mix Bagheta cu Seminte
  • Mix Paine Campagne
    Mix Paine Campagne
  • Mix Paine Dietetica
    Mix Paine Dietetica
  • Faina de secara alba 650
    Faina de secara alba 650
  • Faina de secara alba 650
    Faina de secara alba 650
  • Faina de secara alba 650
    Faina de secara alba 650
  • Faina neagra de secara
    Faina neagra de secara
  • Faina integrala de secara
    Faina integrala de secara
  • Faina graham de secara
    Faina graham de secara
  • Premix chifla hamburger
    Premix chifla hamburger
  • Faina lipie
    Faina lipie
  • Faina de secara Intermediara
    Faina de secara Intermediara
  • Mix Bagheta
    Mix Bagheta
  • Mix Bagheta
    Mix Bagheta
  • FAINA DE SECARA 550 - PANIFICATIE
    FAINA DE SECARA 550 - PANIFICATIE
  • Faina de secara 550 - Panificatie
    Faina de secara 550 - Panificatie
  • Faina de secara 550 - Cofetarie
    Faina de secara 550 - Cofetarie
  • Ameliorator Cistopan
    Ameliorator Cistopan
  • Ameliorator Cistopan
    Ameliorator Cistopan
  • Ameliorator  Maturizare
    Ameliorator Maturizare
  • Ameliorator Volum
    Ameliorator Volum
  • Ameliorator 7S FN
    Ameliorator 7S FN
  • Ameliorator 7S Top
    Ameliorator 7S Top
  • Ameliorator 7S-N Integral
    Ameliorator 7S-N Integral
  • Mix pentru Paine Germana
    Mix pentru Paine Germana
  • Mix cozonac lejer
    Mix cozonac lejer
  • Faina Principesa
    Faina Principesa
  • Faina Domnita
    Faina Domnita
  • Faina Domnita
    Faina Domnita