Log-in | Register
 
7spice
 
Media

Ce surprize ne aduce graul noii recolte? Cum sa mentinem constanta calitatii produselor noastre?

Ne apropiem de finalul noii recolte si este important sa intelegem cum pot influenta parametrii graului nou caracteristicile fainurilor noastre si ale produselor finite la care le folosim.. Specialistii 7Spice au analizat loturi de grau din cele mai variate, de pe intreg teritoriul Romaniei, mai putin Transilvania, unde secerisul este inca in curs, si iata ce ne recomanda:

In sudul tarii, graul analizat se caracterizeaza printr-un nivel de proteina cuprins intre 11,5%-12.5%, umiditate foarte redusa, cu o medie de 12%-13,5%, atipica pentru graul proaspat recoltat, niveluri de gluten umed* de 23%-24% si un gluten index de 60-63%. Greutatea hectolitrica este in general, de peste 75% si indicele de cadere de 300-400 ne arata o activitate enzimatica destul de intensa, ceea ce se poate traduce printr-o suprafermentare la nivelul aluaturilor . De asemenea, lucrul mecanic (W) este situat la limita inferioara a admisibilitatii pentru a fi utilizabil in panificatie, avand valori medii cuprinse intre 90-115.

In zona de vest, volumul mare de precipitatii a dus la obtinerea unui procent foarte mic de grau panificabil (doar 50%), cu parametri extrem de modesti: proteina cuprinsa in general intre 12-13%, foarte rar 14-15%, W de 120-150, la limita admisibilitatii, gluten umed* de 23 si gluten index cuprins intre 30-40%. Folosirea fainurilor necorectate obtinute din grau avand aceste caracteristici poate duce la obtinerea unor aluaturi instabile si cu grad mare de lipiciozitate .

In zona Moldovei, graul analizat are o greutate hectolitrica corespunzatoare, de 75-80%, umiditate de 14-15%, niveluri de gluten umed* de 22-23% , gluten index bun, de 76% in medie si indice de cadere mediu de 330. Valorile W sunt insa foarte mici, frecvent sub 100. Acesti parametri pot conduce la aluaturi caracterizate prin aplatizare, .

Specialistii din centrul de cercetare a calitatii 7Spice testeaza fiecare lot de grau si le selectioneaza atent pe cele ce sunt conforme cu standardele de calitate ale fiecaruia din produsele noastre. Ulterior, graul este curatat si macinat, astfel incat sa obtinem faina dorita. Inainte de livrare, se reiau testele de calitate si se efectueaza ultimele corectii, pentru a putea oferi clientilor nostri solutia perfecta pentru business-ul lor, cu specificatiile de calitate agreate.

*metoda de determinare: SR EN ISO 27971 : 2008; SR ISO 21415-2:2008

Aparitii in presa
Targuri si expozitii
Noutati din industrie
Stiri
    - Evoluţia preţurilor cerealelor pe cele mai importante burse: Creşteri semnificative de preţ
    - SAPTE SPICE implementeaza platforma CRM ...
    - Cât au cheltuit românii pe cozonacii de Craciun? ...
    - Mai bine de jumătate dintre români sunt dispuşi să plătească suplimentar pentru alimentele care nu conţin E-uri....
    - Reducerea TVA. Ce e important sa stim despre ea?
    - Brutariile si fabricile de paine, controlate in toata tara.
    - NOI TENDINTE IN MATERIE DE ALIMENTE FUNCTIONALE
    - Cozonacii tradiţionali româneşti sunt tot mai apreciaţi în afara ţării; livrăm peste 750.000 de cozonaci la export – Rompan
    - Romania are cele mai mici preturi la paine din UE
    - Ce surprize ne aduce graul noii recolte? Cum sa mentinem constanta calitatii produselor noastre?
    - Comercianții și restaurantele vor avea obligația să menționeze ce preparate sunt obținute din produse congelate - proiect
    - Suntem pe locul CINCI la suprafața cultivată în EUROPA, dar IMPORTĂM pâine congelată și produse de patiserie
    - Se cumpără mai mult și mai scump, pe un univers comparabil de magazine
    - Ce se coace in spatele categoriei patiserie congelata?
    - Norme de aplicare pentru legea produsului romanesc
    - Producatorii din industria alimentara, obligati sa colecteze selectiv deseurile
    - Seceta a afectat productia de grau de calitate, iar preturile incep sa creasca
    - 5 adevaruri despre gluten pe care ar trebui sa le stie toata lumea
    - Pungile din plastic subtire vor disparea de pe piata romaneasca
    - Noi obligații legislative pentru brutarii, patiserii, covrigarii
Informatii utile
Promotii
Retete propuse
  • Faina Grau Intreg 1kg
    Faina Grau Intreg 1kg
  • Faina cozonac lux
    Faina cozonac lux
  • Mix blat pizza
    Mix blat pizza
  • Mix blat tort
    Mix blat tort
  • Faina 000 Superioara 1kg
    Faina 000 Superioara 1kg
  • Faina Regina
    Faina Regina
  • Mix croissant
    Mix croissant
  • Mix Covrigi
    Mix Covrigi
  • Faina pentru Cozonaci 1kg
    Faina pentru Cozonaci 1kg
  • Faina croissant
    Faina croissant
  • Mix coji ecler
    Mix coji ecler
  • Mix Paine Pave
    Mix Paine Pave
  • Faina pentru Prajituri 1kg
    Faina pentru Prajituri 1kg
  • Faina foietaj
    Faina foietaj
  • Mix chec integral
    Mix chec integral
  • Mix Paine Taraneasca Neagra
    Mix Paine Taraneasca Neagra
  • Faina alba 480
    Faina alba 480
  • Faina 650 1kg
    Faina 650 1kg
  • Faina napolitane
    Faina napolitane
  • Mix chec
    Mix chec
  • Mix Paine Integrala Naturala
    Mix Paine Integrala Naturala
  • Gris de grau 500g
    Gris de grau 500g
  • Faina 550 extra
    Faina 550 extra
  • Mix cu Maia de Secara
    Mix cu Maia de Secara
  • Mix cozonac sarbatori
    Mix cozonac sarbatori
  • Tarata de grau 1kg
    Tarata de grau 1kg
  • Mix cozonac
    Mix cozonac
  • Mix gogosi
    Mix gogosi
  • Mix gogosi de post
    Mix gogosi de post
  • YAMMIX paine alba
    YAMMIX paine alba
  • YAMMIX paine Graham
    YAMMIX paine Graham
  • YAMMIX Paine neagra cu seminte
    YAMMIX Paine neagra cu seminte
  • Faina Ducesa
    Faina Ducesa
  • Faina alba 650
    Faina alba 650
  • Faina semi alba 800
    Faina semi alba 800
  • Faina neagra 1350
    Faina neagra 1350
  • Faina integrala
    Faina integrala
  • Faina Graham
    Faina Graham
  • Faina Grau Intreg
    Faina Grau Intreg
  • Faina pizza
    Faina pizza
  • Faina secara
    Faina secara
  • Faina neagra 1250
    Faina neagra 1250
  • Paine Pave
    Paine Pave
  • Mix integral natural
    Mix integral natural
  • Faina Grifica
    Faina Grifica
  • Gris
    Gris
  • NOU! Tarata peletizata
    NOU! Tarata peletizata
  • Tarata furajera pulbere
    Tarata furajera pulbere
  • Tarate alimentara
    Tarate alimentara
  • Tarate de grau alimentara
    Tarate de grau alimentara
  • Faina Graham Special
    Faina Graham Special
  • Mix Pavé Negru
    Mix Pavé Negru
  • Mix Pavé Secara
    Mix Pavé Secara
  • Mix Bagheta cu Seminte
    Mix Bagheta cu Seminte
  • Mix Paine Campagne
    Mix Paine Campagne
  • Mix Paine Dietetica
    Mix Paine Dietetica
  • Faina de secara alba 650
    Faina de secara alba 650
  • Faina de secara alba 650
    Faina de secara alba 650
  • Faina de secara alba 650
    Faina de secara alba 650
  • Faina neagra de secara
    Faina neagra de secara
  • Faina integrala de secara
    Faina integrala de secara
  • Faina graham de secara
    Faina graham de secara
  • Premix chifla hamburger
    Premix chifla hamburger
  • Faina lipie
    Faina lipie
  • Faina de secara Intermediara
    Faina de secara Intermediara
  • Mix Bagheta
    Mix Bagheta
  • Mix Bagheta
    Mix Bagheta
  • FAINA DE SECARA 550 - PANIFICATIE
    FAINA DE SECARA 550 - PANIFICATIE
  • Faina de secara 550 - Panificatie
    Faina de secara 550 - Panificatie
  • Faina de secara 550 - Cofetarie
    Faina de secara 550 - Cofetarie
  • Ameliorator Cistopan
    Ameliorator Cistopan
  • Ameliorator Cistopan
    Ameliorator Cistopan
  • Ameliorator  Maturizare
    Ameliorator Maturizare
  • Ameliorator Volum
    Ameliorator Volum
  • Ameliorator 7S FN
    Ameliorator 7S FN
  • Ameliorator 7S Top
    Ameliorator 7S Top
  • Ameliorator 7S-N Integral
    Ameliorator 7S-N Integral
  • Mix pentru Paine Germana
    Mix pentru Paine Germana
  • Mix cozonac lejer
    Mix cozonac lejer
  • Faina Principesa
    Faina Principesa
  • Faina Domnita
    Faina Domnita
  • Faina Domnita
    Faina Domnita