Log-in | Register
 
7spice
 
Despre noi

Locatii

           Transformarea graului intr-o faina de calitate este o provocare continua. De aceea, morile SAPTE SPICE au transformat traditia in inovatie pentru a veni in intampinarea cererilor clientilor nostri. SAPTE SPICE detine patru mori dotate cu tehnologie de ultima ora, cu o capacitate totala de macinis de peste 200.000 de tone/an care permite un control mai bun asupra parametrilor de calitate a fainurilor.

   

Moara Brasov

       Moara Brasov a fost supusa de-a lungul dezvoltarii sale unei continue perfectionari tehnologice, pentru a putea veni in intampinarea cerintelor clientilor, oferindu-le produse noi, de calitate. Aceasta produce o gama diversificata de fainuri standard SAPTE SPICE, recunoscute pentru calitatea lor. Ca si produs specific - aici se fabrica o faina grifica ideala pentru obtinerea pastelor fainoase.
     

      Cu denumirea veche de "Postavarul Brasov", moara  Brasov a fost infiintata in 23 noiembrie 1984, functionand in totalitate cu utilaje romanesti, avand o capacitate de 60-70 de tone pe zi. In timp, evolutia morii privind productia a continuat cu rezultate de succes, ajungand in anul 1990 in urma modernizarii la o capacitate de 120tone/24h.


      In anul 1997, un articol publicat in "Revista Morarilor" vorbeste despre modernizarea/ retehnologizarea sectiei de curatatorie si a laboratorului din moara Brasov, ceea ce a dus la cresterea randamentului de pregatire a graului, scaderea procentului de cenusa (minerale) din faina si trecerea la extractia directa.
 


      Anul 2012 a fost un an benefic pentru moara Brasov, deoarece achizitia de noi utilaje a dus la o capacitate de macinis de peste 180 tone/24h, iar mentinerea calitatii fainii constante se realizeaza prin utilizarea unui sistem care afiseaza parametrii graului in timp real.

Moara Iasi

      Moara SAPTE SPICE Iasi este una dintre cele mai mari din zona Moldovei, avand un portofoliu diversificat de fainuri standard, acordand o grija deosebita calitatii acestora.


      Complexul Industrial de Morarit si Panificatie Iasi a luat fiinta in anul 1967, avand o capacitate de morarit de 220tone/24h. Totodata in cadrul complexului intra in exploatare in anul 1986 fabrica de paine, biscuti si paste fainoase. In perioada 1964 si 1990 acesta a cunoscut o serie de modificari benefice, in principal marirea capacitatii de fabricatie a painii la 42tone/24h si transformarea in societate comerciala privata sub denumirea de S.C "PANGRAN" S.A .


           Incepand cu anul 2007, SAPTE SPICE a investit in moara din Iasi atat in infrastructura constructiilor cat si prin achizitia de utilaje noi dintre cele mai performante, marca Buhler, pentru o capacitate de peste 230 tone grau macinat/24 ore. Prin retehnologizare si inovatie moara Iasi a inregistrat si continua sa inregistreze cresteri semnificative ale activitatii.

Moara din Targu Jiu

          Moara Targu Jiu se deosebeste de celelate mori prin produsele specifice, faina graham si integrala, ideale pentru fabricare unei paini pline de vitamine si fibre. Pana in 1983 sectorul de morarit in Gorj era reprezentat de morile prestatoare de grau de mica capacitate. Acest lucru a determinat ca, Intreprinderea de Morarit si Panificatie Gorj sa achizitioneze intreaga cantitate de faina de la morile mari de grau din Teleorman, Dolj, Olt, Timis.

         Datorita cererii de faina tot mai mare pentru produsele de panificatie care au ajuns la 250tone/24h si a costurilor mari de transport, in 1984 se infiinteaza IMP Gorj cu o capacitate de120tone/24h. In prima etapa de functiune principalul obiectiv al morii era obtinerea unui procent mare de faina neagra deoarece painea neagra asigura hrana minerilor din zona in plina exploatare. Cu toate acestea in periaoda 1984-1989 moara inca mai achizitiona 40% din faina destina consumului.

        Dupa anul 1990 IMP Gorj devine Gorjpan. In aceasta perioada consumul de paine neagra a scazut si au crescut solicitarile pentru faina alba cu o calitate scazuta si preturi mici. Cresterea cererii de faina alba a adus cu ea si dotarea morii cu tehnologie marca Buhler si Islaz Alexandria tocmai pentru a mari extractia de faina alba.

        In anul 2010 moara Targu Jiu intra in patrimoniul SAPTE SPICE. Marile modificari tehnologice in diagrama morii au fost realizate in anul 2013 respectiv 2014, ceea ce a dus la cresterea capacitati de macinis la peste 170tone/24h si realizarea unor cantitati de faina de minim 130tone/24h.

Moara din Ramnicu Valcea

        Moara Valcea, varful de lance nu doar al SAPTE SPICE, ci al intregii industrii de morarit din Romania, s-a construit in perioada 1981-1982 si a fost prima moara cu utilaje 100% romanesti, de la Toplet. Moara a fost construita ca moara experimentala si, ulterior, omologata in 1983.

 


         In prezent moara SAPTE SPICE VALCEA inglobeaza un nivel de expertiza comparabil cu cel al marilor companii de morarit internationale. Utilata cu tehnologie Buhler, leader mondial, moara dispune de un laborator de cercetare-dezvoltare care creeaza, in fiecare zi, produse dintre cele mai performante, asa cum sunt mixurile de panificatie sau patiserie sau faina 100% integrala Grau Intreg™.

  • Faina Grau Intreg 1kg
    Faina Grau Intreg 1kg
  • Faina cozonac lux
    Faina cozonac lux
  • Mix blat pizza
    Mix blat pizza
  • Mix blat tort
    Mix blat tort
  • Faina 000 Superioara 1kg
    Faina 000 Superioara 1kg
  • Faina cozonac
    Faina cozonac
  • Mix croissant
    Mix croissant
  • Mix Covrigi
    Mix Covrigi
  • Faina pentru Cozonaci 1kg
    Faina pentru Cozonaci 1kg
  • Faina croissant
    Faina croissant
  • Mix coji ecler
    Mix coji ecler
  • Mix Paine Pave
    Mix Paine Pave
  • Faina pentru Prajituri 1kg
    Faina pentru Prajituri 1kg
  • Faina foietaj
    Faina foietaj
  • Mix chec integral
    Mix chec integral
  • Mix Paine Taraneasca Neagra
    Mix Paine Taraneasca Neagra
  • Faina alba 480
    Faina alba 480
  • Faina 650 1kg
    Faina 650 1kg
  • Faina napolitane
    Faina napolitane
  • Mix chec
    Mix chec
  • Mix Paine Integrala Naturala
    Mix Paine Integrala Naturala
  • Gris de grau 500g
    Gris de grau 500g
  • Faina 550 extra
    Faina 550 extra
  • Mix cu Maia de Secara
    Mix cu Maia de Secara
  • Mix cozonac sarbatori
    Mix cozonac sarbatori
  • Tarata de grau 1kg
    Tarata de grau 1kg
  • Mix cozonac
    Mix cozonac
  • Mix gogosi
    Mix gogosi
  • Mix gogosi de post
    Mix gogosi de post
  • YAMMIX paine alba
    YAMMIX paine alba
  • YAMMIX paine Graham
    YAMMIX paine Graham
  • YAMMIX Paine neagra cu seminte
    YAMMIX Paine neagra cu seminte
  • Faina Ducesa
    Faina Ducesa
  • Faina alba 650
    Faina alba 650
  • Faina semi alba 800
    Faina semi alba 800
  • Faina neagra 1350
    Faina neagra 1350
  • Faina integrala
    Faina integrala
  • Faina Graham
    Faina Graham
  • Faina Grau Intreg
    Faina Grau Intreg
  • Faina pizza
    Faina pizza
  • Faina secara
    Faina secara
  • Faina neagra 1250
    Faina neagra 1250
  • Paine Pave
    Paine Pave
  • Mix integral natural
    Mix integral natural
  • Faina Grifica
    Faina Grifica
  • Gris
    Gris
  • NOU! Tarata peletizata
    NOU! Tarata peletizata
  • Tarata furajera pulbere
    Tarata furajera pulbere
  • Tarate alimentara
    Tarate alimentara
  • Tarate de grau alimentara
    Tarate de grau alimentara
  • Faina Graham Special
    Faina Graham Special
  • Mix Pavé Negru
    Mix Pavé Negru
  • Mix Pavé Secara
    Mix Pavé Secara
  • Mix Bagheta cu Seminte
    Mix Bagheta cu Seminte
  • Mix Paine Campagne
    Mix Paine Campagne
  • Mix Paine Dietetica
    Mix Paine Dietetica
  • Faina de secara alba 650
    Faina de secara alba 650
  • Faina de secara alba 650
    Faina de secara alba 650
  • Faina de secara alba 650
    Faina de secara alba 650
  • Faina neagra de secara
    Faina neagra de secara
  • Faina integrala de secara
    Faina integrala de secara
  • Faina graham de secara
    Faina graham de secara
  • Premix chifla hamburger
    Premix chifla hamburger
  • Faina lipie
    Faina lipie
  • Faina de secara Intermediara
    Faina de secara Intermediara
  • Mix Bagheta
    Mix Bagheta
  • Mix Bagheta
    Mix Bagheta
  • FAINA DE SECARA 550 - PANIFICATIE
    FAINA DE SECARA 550 - PANIFICATIE
  • Faina de secara 550 - Panificatie
    Faina de secara 550 - Panificatie
  • Faina de secara 550 - Cofetarie
    Faina de secara 550 - Cofetarie
  • Ameliorator Cistopan
    Ameliorator Cistopan
  • Ameliorator Cistopan
    Ameliorator Cistopan
  • Ameliorator  Maturizare
    Ameliorator Maturizare
  • Ameliorator Volum
    Ameliorator Volum
  • Ameliorator 7S FN
    Ameliorator 7S FN
  • Ameliorator 7S Top
    Ameliorator 7S Top
  • Ameliorator 7S-N Integral
    Ameliorator 7S-N Integral
  • Mix pentru Paine Germana
    Mix pentru Paine Germana
  • Mix cozonac lejer
    Mix cozonac lejer
  • Faina Principesa
    Faina Principesa
  • Faina Domnita
    Faina Domnita
  • Faina Domnita
    Faina Domnita